Nyitókép: Fb live, reprofoto

 

Eduard Heger kormányfő és a várhatóan egy hét múlva távozó Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter közösen jelentették be az oktatásügy fejlesztését szolgáló uniós kiírásokat.

 

Négy különböző programban lehet támogatásokért folyamodni.

 

Az első az óvodák és alsó tagozatos alapiskolák kapacitásának növelését szolgálja, beleértve azok akadálymentesítését is. A programra 70 millió eurót szánnak. Az osztályfelújítások mellett az energiafogyasztás hatékonyságának javítása is a célok között szerepel. A programmal kapcsolatban bővebb információk iránt a működtetők érdeklődhetnek.

 hirdetes_300x300  

 

A program keretében országosan 12 ezer férőhellyel szeretnék növelni az óvodák kapacitását, erre 70 millió euró áll rendelkezésre.

 

A harmadik kiírás célja, hogy megszüntesse a kétműszakos működést az iskolában. A kiírás 49 község számára nyitott, ahol összesen 6300 diák tanul. Az erre szánt pénzösszeg 34,6 millió euró.

 

Az utolsó kiírás pedig a középiskolák akadálymentesítését szolgálja 32,6 millió euróból. A pénzügyi támogatásra a középiskolák és azok működtetői pályázhatnak.

 

A programra 2025-ig lehet pályázni, a kérvényezőket folyamatosan értékelik ki, a pénzügyi keret pedig kimerítéséig áll rendelkezésre. Gröhling elmondta, hogy azok is pályázhatnak, akiknek már fut hasonló fejlesztési programjuk.

 

Heger kormányfő arra kérte a tanintézmények működtetőit, hogy vegyenek részt a fejlesztési programban.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!