Az MKP-platform ragaszkodik Berényi jelöléséhez Nagyszombat megyében - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Az MKP-platform ragaszkodik Berényi jelöléséhez Nagyszombat megyében

A Most-Híd és az Összefogás Forróra cserélné Berényit Nagyszombat megyében, ami csapdahelyzet a pártelnökre nézve.

Nyitókép: Körkép.sk

 

“A Szövetségnek lesz saját megyefőnök-jelöltje Nagyszombat megyében” – nyilatkozta a Körképnek Forró Krisztián pártelnök.

 

Mondta ezt arra vonatkozó kérdésünkre, hogy Berényi József jelölését a Dunaszerdahelyi járás Most-Híd és Összefogás-platformja hetek óta akadályozza. Értesüléseink szerint a Szövetség erős embereiben az is felmerült, hogy afféle csapdaként Berényi helyett Forró Krisztiánt jelöljék Nagyszombat megye megyefőnöki posztjára.

 

Berényi vagy Forró?

SJE Nyílt nap

 

Erre vonatkozó kérdésünkre Forró úgy válaszolt, hogy a pártnak már van megyefőnök-jelöltje, mégpedig Berényi József személyében, akit a Galántai járás javasolt.

 

A párt alapszabályának értelmében személyi jelöléseket egyébként is csak a járási konferenciák tehetnek, melyek már lezajlottak.

 

A Galántai járás, ahonnan Berényi és Forró, valamint a pártigazgaztó, Bíró László is származik, Berényi Józsefet javasolta, aki jelenleg alispáni tisztséget tölt be Nagyszombat megyében.

 

Patthelyzet Dunaszerdahelyen

 

A Dunaszerdahelyi járás konferenciája ellenben patthelyzettel végződött. A Rigó Konrád (Most-Híd) és Nagy József (Összefogás) által felügyelt platformok ugyanis nem tudták átültetni Berényivel szemben Mózes Szabolcs jelölését. Mózes a Dunaszerdahelyi járási konferencián nem kapott a jelöléshez kellő számú szavazatot. Mózes, aki egyébként a Szövetség országos alelnöke, megyei képviselőnek sem indul.

 

A járási konferenciák óta hetek teltek el, és miközben más pártok már sorra jelentik be jelöltjeiket és egyesek már a magyarlakta területeken nagyban kampányolnak, a Szövetség-Aliancia az utolsó pillanatig kivár.

 

Késik Berényi bejelentése: Az Alianciának még nincs hivatalos megyefönök-jelöltje Nagyszombat megyében

 

A jelöltlisták leadásának végső határideje augusztus 30. A párt viszont csak egy nappal előtte, augusztus 29-én, hétfőn tartja megyei tanácsának ülését. Ennek oka értesüléseink szerint a pozícióharc, és az MKP-platform elnökeként is tevékenykedő Berényi József jelölésének megakadályozása.

 

Forró Krisztián pártelnök, aki maga is az MKP-patform tagja, a Körképnek megerősítette, hogy a személyi jelölések a járási konferenciák hatáskörébe tartoznak, melyek már lezajlottak. Ezekből egyetlen név került ki.

 

Akár győzhetnek is a magyarok Nyitra megyében. A Szövetség bemutatta jelöltjeit – Videó+ jelöltek

Csapda Forrónak

 

Amennyiben a két másik platform mégis valamilyen módon Forróra cserélné az MKP-platform emberét Nagyszombat megye élére, az több szempontból is csapdahelyzetet jelentene a pártelnök számára. Egyrészt a Most-Híd és az Összefogás megosztaná a jelenleg egységesnek tűnő MKP platformot, másrészt egy országos ambíciókkal bíró, országos kérdésekben megnyilvánuló politikust megyei szintre helyeznének. Ez Forró politikai jövője szempontjából sem lenne előnyös.

 

Hogy patthelyzet alakulhat-e ki és végül a három platform közti harc miatt nem lesz saját jelöltje a Szövetségnek Nagyszombat megyében, annak lehetőségét Forró Krisztián határozottan cáfolta.

 

„A Szövetségnek lesz saját jelöltje Nagyszombat megyében, úgy ahogy Nyitra megyében is van Csenger Tibor személyében“ – reagált a háttérben zajló politikai csatározásokra Forró.

 

A párt kerületi tanácsa hétfőn, augusztus 29-én, egy nappal a jelöltlisták leadásának végső határideje előtt ülésezik. Annak eredményéről beszámolunk majd olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2022. aug. 26. 14:03

Nem szembetűnő, hogy mennyire el akarják lehetetleníteni az MKP platformot és az általa képviselt célokat? Egyre többen látjuk már, hogy a Szövetség létrehozásánál mi is volt a cél….

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket