Nyitókép: Körkép.sk

 

„A Szövetségnek lesz saját megyefőnök-jelöltje Nagyszombat megyében” – nyilatkozta a Körképnek Forró Krisztián pártelnök.

 

Mondta ezt arra vonatkozó kérdésünkre, hogy Berényi József jelölését a Dunaszerdahelyi járás Most-Híd és Összefogás-platformja hetek óta akadályozza. Értesüléseink szerint a Szövetség erős embereiben az is felmerült, hogy afféle csapdaként Berényi helyett Forró Krisztiánt jelöljék Nagyszombat megye megyefőnöki posztjára.

 

Berényi vagy Forró?

 hirdetes_810x300  

 

Erre vonatkozó kérdésünkre Forró úgy válaszolt, hogy a pártnak már van megyefőnök-jelöltje, mégpedig Berényi József személyében, akit a Galántai járás javasolt.

 

A párt alapszabályának értelmében személyi jelöléseket egyébként is csak a járási konferenciák tehetnek, melyek már lezajlottak.

 

A Galántai járás, ahonnan Berényi és Forró, valamint a pártigazgaztó, Bíró László is származik, Berényi Józsefet javasolta, aki jelenleg alispáni tisztséget tölt be Nagyszombat megyében.

 

Patthelyzet Dunaszerdahelyen

 

A Dunaszerdahelyi járás konferenciája ellenben patthelyzettel végződött. A Rigó Konrád (Most-Híd) és Nagy József (Összefogás) által felügyelt platformok ugyanis nem tudták átültetni Berényivel szemben Mózes Szabolcs jelölését. Mózes a Dunaszerdahelyi járási konferencián nem kapott a jelöléshez kellő számú szavazatot. Mózes, aki egyébként a Szövetség országos alelnöke, megyei képviselőnek sem indul.

 

A járási konferenciák óta hetek teltek el, és miközben más pártok már sorra jelentik be jelöltjeiket és egyesek már a magyarlakta területeken nagyban kampányolnak, a Szövetség-Aliancia az utolsó pillanatig kivár.

 

Késik Berényi bejelentése: Az Alianciának még nincs hivatalos megyefönök-jelöltje Nagyszombat megyében

 

A jelöltlisták leadásának végső határideje augusztus 30. A párt viszont csak egy nappal előtte, augusztus 29-én, hétfőn tartja megyei tanácsának ülését. Ennek oka értesüléseink szerint a pozícióharc, és az MKP-platform elnökeként is tevékenykedő Berényi József jelölésének megakadályozása.

 

Forró Krisztián pártelnök, aki maga is az MKP-patform tagja, a Körképnek megerősítette, hogy a személyi jelölések a járási konferenciák hatáskörébe tartoznak, melyek már lezajlottak. Ezekből egyetlen név került ki.

 

Akár győzhetnek is a magyarok Nyitra megyében. A Szövetség bemutatta jelöltjeit – Videó+ jelöltek

Csapda Forrónak

 

Amennyiben a két másik platform mégis valamilyen módon Forróra cserélné az MKP-platform emberét Nagyszombat megye élére, az több szempontból is csapdahelyzetet jelentene a pártelnök számára. Egyrészt a Most-Híd és az Összefogás megosztaná a jelenleg egységesnek tűnő MKP platformot, másrészt egy országos ambíciókkal bíró, országos kérdésekben megnyilvánuló politikust megyei szintre helyeznének. Ez Forró politikai jövője szempontjából sem lenne előnyös.

 

Hogy patthelyzet alakulhat-e ki és végül a három platform közti harc miatt nem lesz saját jelöltje a Szövetségnek Nagyszombat megyében, annak lehetőségét Forró Krisztián határozottan cáfolta.

 

„A Szövetségnek lesz saját jelöltje Nagyszombat megyében, úgy ahogy Nyitra megyében is van Csenger Tibor személyében“ – reagált a háttérben zajló politikai csatározásokra Forró.

 

A párt kerületi tanácsa hétfőn, augusztus 29-én, egy nappal a jelöltlisták leadásának végső határideje előtt ülésezik. Annak eredményéről beszámolunk majd olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.