Nyitókép: rtvs

 

A Za ľudí továbbra is fel fogja szólítani az SaS-t, hogy maradjon a koalíciósban, Veronika Remišová pártelnök szerint azonban fel kell készülni minden alternatívára. Aláhúzta, hogy „emberhátrányban is lehet az eredményért játszani”. Remišová szerint pártja a kormány programnyilatkozatának teljesítésére és a jelenlegi energiaválság kezelésére kíván összpontosítani, emiatt találkozni szeretne koalíciós partnereivel.

 

„Egy hét múlva vagy megegyezünk és folytatjuk teljes létszámban, vagy az SaS kilép a koalícióból és emberhátrányban leszünk. Emberhátrányban is lehet gólokat rúgni, emberhátrányban is lehet az eredményért játszani”

 

nyilatkozta Remišová.

 

Saját bevallása szerint a pénteki találkozón is igyekeznek majd meggyőzni a liberálisokat, hogy maradjanak a koalícióban, azonban valószínűsíti, hogy az SaS egy hét múlva elhagyja a koalíciót. Ezért szeretne találkozni Eduard Hegerrel, Igor Matovičcsal és Boris Kollárral, hogy világosan megbeszéljék, miként működnek majd tovább, mik a prioritásaik és vörös vonalaik.

 hirdetes_300x300  

 

„Világos elképzelésünk van az SaS-szel közös működésről, ahogy arról is, hogy miként működjünk az SaS nélkül, milyen módon szeretnénk a kormányzás folyamatát beállítani”.

 

Arról, hogy kik vehetnék át a megüresedő miniszteri posztokat, Remišová egyelőre nem kívánt nyilatkozni, szerinte ez akkor lesz aktuális, mikor eljutnak arra a pontra, hogy a liberálisok tényleg felállnak.

 

Arra a kérdésre sem válaszolt, hogy Juraj Šeliga lenne a jelöltjük Mária Kolíková helyére, ahogy arra sem reagált, hogy igényt tartanának-e más minisztériumra.

 

Richard Sulík és Robert Fico csütörtöki találkozójával kapcsolatban Remišová elmondta, hogy feleslegesnek tartja. Szerinte Sulíknak először a saját koalíciós partnereivel kellene egy asztalhoz ülnie.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, Sulík a gazdasági minisztériumban fogadta csütörtök reggel Robert Fico korábbi kormányfőt, hogy az energiaválságról beszélgessenek.

 

Csak ki bújt a szög zsákból: Sulík csütörtök délelőtt Ficoval egyeztetett. Állítólag az energiaárak szabályozásáról

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!