Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A Za ľudí az utolsó pillanatig kitart a négyes koalíció mellett – jelentette ki Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke az újabb koalíciós ülés után.

 

Sajnálja, hogy a találkozó azzal ért véget, hogy az SaS vezetője, Richard Sulík bejelentette, pártja ellenzékbe vonul. Remišovának úgy tűnik, hogy egyes politikusoknak semmit sem mond az ország iránti felelősség a közelgő energiaválság idején. Úgy véli, hogy az állami költségvetésről szóló tárgyalásokon az is kiderül majd, van-e még értelme ennek a kormánynak.

 

„Nagyon szeretném, ha Richard Sulík augusztus 31-e előtt még egyszer visszapillantana. Visszapillantana azokra az időkre, amikor belépett a politikába, miért lépett be a politikába és a koalícióba“

 

 hirdetes_400x285  

– mondta Remišová az újságíróknak.

 

Bár a koalíciónak vannak hibái, szerinte jobb, mint például a Smer-SD-vel vagy a parlamenten kívüli Hlas-SD-vel való koalíció.

 

Abban az esetben, ha az SaS kilép a kormányból, a Za ľudí összehívja az elnökségét, és bemutatja prioritásait a partnereknek.

 

A Za ľudí számára fontos az energiaválság megoldása, a bűnüldöző szervek szabadságának biztosítása, illetve Szlovákia megkérdőjelezhetetlen, Európa-párti külpolitikai irányultsága.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!