Nyitókép: Körkép.sk

 

Érdekes csata ígérkezik a két fő magyarlakta város polgármesteri helyéért. Dunaszerdahelyen a város jelenleg az MKP kezében van, akit független jelöltek szeretnének leváltani. Komáromban pedig független polgármester vezeti a várost, akit a széthulló (tisztuló) Szövetség-Aliancia jelöltje és egy helyi aktivista szeretne leváltani.

 

A lista egyelőre nem hivatalos. A jelöléseket augusztus 30-ig kellett benyújtani. Hogy hol ki és milyen támogatással indul, azután válik ismertté, hogy azt a helyi választási bizottság iktatja.

 

Dunaszerdahely

 hirdetes_810x300  

 

A Csallóköz két, már csak a foci kapcsán is egymással rivalizáló városa közül Dunaszerdahelyen Hájos Zoltán (MKP, ill. Szövetség) a polgármester. Főbb kihívói Szelle Erika, Strédl Tomáš és Horváth Zoltán.

 

Szelle építkezési vállalkozó, korábban a városháza osztályvezetője volt. Strédl mögött a Progresszív Szlovákia nevű baloldali, liberális párt áll, Horváth pedig egykori alpolgármesterként ezúttal is függetlenként méretteti meg magát. Rajtuk kívül még felbukkanhatnak további nevek. Nem lenne meglepetés például, ha az Öllős Csaba által indított, jelenleg Magyar Regionális Párt néven új politikai szubjektum alapításába kezdett csapat Hakszer Rolandot indítaná.

Megyefőnök-, polgármester-, esetleg képviselőjelölt vagy és szeretnéd magadat megmutatni a választók előtt? Kérd a Körkép.sk ajánlatát és láthatóvá teszünk. Hirdess a legolvasottabb jobboldali, konzervatív, polgári, felvidéki magyar portálon.

 

Dunaszerdahelyen várhatóan visszaléptetések lesznek. Kérdés, kik és kinek a javára. Amennyiben mégsem, úgy az a stabil választói bázissal rendelkező Hájos esélyeit növelheti. A két fő favorit csakúgy mint legutóbb, ismét a két Zoltán, Hájos és Horváth. Rajtuk kívül Strédl okozhat meglepetést, ha csak más jelöltek ügyes kampánya (és pénze) nem írja felül a papírformát.

 

Komárom

 

A Csallóköz másik központi városát, járási székhelyét a független Keszegh Béla vezeti. Az MKP-s berkekből indult, a pozsonyi és a magyar kormányzattal is jó kapcsolatokat ápoló városvezetőnek két szőke női kihívója is akadt.

 

Fazekas Tímea helyi aktivista – aki nemrég változtatta meg a nevét Etheykatz Tímeára – mellett a széthulló Szövetség-Aliancia a jelenleg városi képviselő Bauer Ildikót indítja. Bauer a Szövetséget éppen a Most-Híddal együtt szétverő Összefogás-platform jelölje.

 

Rajtuk kívül a Hlas-SD támogatásával indul Bodoki Péter, valamint a helyi újságíró és aktivista Dobi Róbert. Utóbbi az előzetes várakozások szerint a kampányfinisben várhatóan visszalép Etheykatz Tímea javára.

 

Etheykatz Tímea és Dobi Róbert. Kép forrása: etrend.sk

 

Az idén először összevont helyhatósági és megyei választásokat október 29-én tartják.

 

Gútán és Ipolyságon is szoros verseny várható a polgármesteri székért

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.