Nyitókép: Shooty, SME/DenníkN

 

Az SaS tegnap kilépett a kormánykoalícióból, minisztereik helyére pedig szakembereket keresnek. Konkrétan a gazdasági, a külügyminiszteri és az oktatásügyi, valamint az igazságügyi miniszteri poszt jelenleg betöltetlen a szlovák kormányban.

 

Magyar szempontból a külügyminiszteri, a gazdasági és az oktatásügyi tárca érdemel figyelmet. Főleg abból a szempontból, hogy „szakemberként” kik irányíthatják azokat. Már csak amiatt is, mert a geopolitikai viszonyok összefüggéseiben egyáltalán nem mindegy, hogy a tárcavezető politikus milyen álláspontot képvisel.

 

Politikusok helyett Amerika-barát, progresszív „szakértők” jöhetnek

 hirdetes_810x300  

 

Kiszivárgott információk szerint a felvidéki magyarok körében csak soviniszta, magyargyűlölő politikusként ismert Ivan Korčok helyére az Orbán Viktor politikáját keményen kritizáló Rastislav Káčer érkezhet.

 

A volt budapesti szlovák nagykövet: Orbán Magyarországa három lépésre van a területi követelésektől

 

Káčer nem ismeretlen Budapest számára sem, hiszen a brüsszeli és washingtoni szlovák nagykövetség vezetése mellett déli szomszédunknál is szolgált. Káčert rémhírterjesztés és nemzetgyalázás miatt felvidéki magyarok fel is jelentették azután, hogy a csúcsdiplomata kerek-perec azzal riogatott a szlovák sajtóban, hogy Orbán Viktor határrevíziókra törekszik.

 

A feketeöves globalista, atlantista. Orbán-fóbiás Rastislav Káčer. Kép forrása: SITA

 

Káčert egyszer Pozsonyban Világi Oszkárral is összeeresztették a DenníkN egyik beszélgetőműsorában, ahol portálunk főszerkesztőjének, Király Zsoltnak kellett megvédenie Világit, kiállva Magyarország mellett Káčer és a progresszív média támadásai, és irritálóan egyoldalú állításai hallatán. Az erről szóló rész megtalálható az alábbi videó legvégén.

 

 

Feljelentette az Új Egység mozgalom vezetője a volt budapesti szlovák nagykövetet – Videó

 

Káčer az orosz-ukrán háború kapcsán is ilyeneket nyilatkozott.

 

Még súlyosabb Orbán-fóbiás a leendő gazdasági miniszter, Karel Hirman. Ő korábban egyenesen úgy fogalmazott az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy Putyin és Orbán alkut kötött Szlovákia feldarabolásáról. Szavaira Pető Tibor magyar nagykövetnek kellett reagálnia.

 

A Putyinnal és Orbánnal, valamint Szlovákia feldarabolásával riogató Hirman. Kép forrása: pluska.sk

 

Pető Tibor nagykövet: Reakció Karel Hirmannak a magyar miniszterelnök moszkvai útjáról szóló cikkére

 

Pozitív elmozdulást jelenthet ellenben az oktatásügyi minisztérium élén várható vezetőcsere. Legalábbis, amennyiben a szakma által is nagyra becsült, korábbi pazar újságíró és jelenleg iskolaigazgató, Daniel Bútora irányíthatja majd a minisztériumot.

 

Hogy kik lesznek végül a befutók az SaS után megüresedett tárcák élére, hamarosan kiderül.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.