Nyitókép: Michael Indra/IMAGO via Der Standard (illusztráció)

 

Nincs értelme bizalmi szavazást kérni a parlamenttől a kisebbségi kormánnyal szemben, mert 70 kormányképviselő támogatása nem lenne elegendő egy sikeres szavazáshoz – nyilatkozta Eduard Heger miniszterelnök.

 

Heger keddi sajtótájékoztatóján elmondta:

 

„Azt gondolom, hogy ebben a pillanatban a parlament elé menni és bizalmi szavazást kérni, miközben tudod, hogy 70 szavazatod van, egyenlő a lemondással. De ha most lemondok, akkor nem tudnánk semmit sem adni az embereknek. A következő választásokig – amelyek időpontját nem ismerjük – Szlovákia agóniában tengődne, és nem tudnánk semmilyen intézkedést sem hozni az emberek érdekében. Ekkora kockázatnak nem teszem ki Szlovákiát.”

 

A miniszterelnök hozzátette: nem érti, miért kellene bizalmat kérnie a parlamenttől. Tudatában van, hogy a kisebbségi kormánykoalíciónak 70 szavazata van a törvényhozásban, ennek ellenére az energiakrízis közepette nem akar elmenekülni a (süllyedő; megj.) hajóról, ahogy azt az SaS tette.

 hirdetes_810x300  

 

Eduard Heger továbbra sem árulta el az új miniszterek nevét. Ezek személyét csak azután teszi közzé, hogy megegyezik róluk Zuzana Čaputová államfővel.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!