Nyitókép: Vaclav Salek/CTK Photo/imago-images

 

Az orvosok az államot és a társadalmat zsarolják a bejelentett tömeges felmondással – nyilatkozta Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a szerdai kormányülés után. Elmondta: nem hiszi, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben lenne itt az ideje, hogy politikai érdekből gyakoroljanak nyomást az egészségügyre.

 

Naď az orvosi szakszervezetek vezetőjét, Peter Visolajskýt is bírálta. Elmondása szerint Visolajský az előző kormányok idején nem tett hasonló tartalmú kijelentéseket, holott már a koronavírus-járvány kitörése előtt sem volt rózsás az egészségügyi rendszer helyzete.

 

Kiemelte, hogy az orvosok béremelésére vonatkozó javaslat magasabb, mint más csoportoknál, illetve szektoroknál, sőt, elmondása szerint a járvány idején az egészségügyi személyzet rengeteg anyagi támogatást kapott.

 hirdetes_400x285  

 

Peter Visolajský augusztusban jelentett be tömeges felmondásokat, mivel látásmódja szerint a lehetőségek eszközei teljesen elapadtak. Akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány továbbra sem mutatott be megoldásokat az orvosszakszervezetek minden követelésére.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!