Nyitókép:  SITA/Andrea Mezeiová

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszternek szeptember 13-án, kedden 13.00 órakor ismét ellenzéki leváltási kísérlettel kell szembenéznie. A rendkívüli ülést Boris Kollár (Sme rodina) házelnök hívta össze az ellenzék kezdeményezésére. A rendkívüli ülést a parlament rendes ülése követi.

 

Mikulec visszahívását az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte a parlamentben. Robert Fico pártelnök augusztus végén már beszélt a „rokonuralom“ gyanújáról és a miniszter állítólagos beavatkozásáról a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálataiba. Politikai indíttatású nyomozásokról beszél vele és más személyekkel szemben.

 

A következő rendes ülésen a képviselők több javaslattal is foglalkozni fognak, a program közel 140 pontból áll. Változások várhatók a parlament összetételében is a lemondásukat benyújtó SaS-es miniszterek visszatérése után. Eduard Heger (OĽANO) kormánya kisebbségiként, azaz többségi támogatás nélkül fog működni a parlamentben. Hogy a parlament működőképes lesz-e, és hogy a kormány elfogadja-e törvényeket, az a jelenleg összehívott üléseken lesz látható.

 

  hirdetes_300x300   

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!