Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Marian Kočner jogilag ártatlan az ún. cetliügyben – döntött kedden a Pozsonyi Kerületi Bíróság. Bár a Pozsonyi I. Járási Bíróság tavaly decemberi felmentő ítéletét hatályon kívül helyezte, maga is felmentő ítéletet hozott.

 

Védőügyvédje, Michal Mandzák úgy nyilatkozott, hogy a felmentő ítéletben Peter Tóth tanú volt a döntő tényező, aki nem mondott igazat. „És ez más esetekben is így lesz“– tette hozzá.

 

A vád szerint 2018 júliusa és szeptembere között Kočner Andrej Šabík ügyvéden keresztül cetlit küldött Peter Tóthnak, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) volt tagjának a börtönből, ahol a televíziós váltók hamisításának ügyével kapcsolatban ült. A cetliben arra kérte Tóthot, hogy győzze meg egy Roman Osuský nevű személyt, hogy tanúskodjon a váltók ügyében. Konkrétan közölnie kellett volna, hogy az SIS tagjaként már 2000-ben tudott a milliós váltók létezéséről.

 hirdetes_810x300  

 

A szenátus elnöke, Marek Filo szerint bebizonyosodott, hogy a szóban forgó cetlit a vádlott írta, és valószínűleg egy ügyvéden keresztül jutott el Peter Tóthoz. Ez azonban nem minősül bűncselekménynek, mivel a tanúk befolyásolásával való veszély miatt ebben az időszakban nem volt őrizetben.

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!