Nyitókép: Archív

 

A Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltását kezdeményező Smer-SD-hez 238 korrupciós ügy fűződik, jelentette ki a mai rendkívüli parlamenti ülésen Gyimesi György, a kormánykoalíció magyar nemzetiségű képviselője. Gyimesi volt az utolsó, írásban bejelentkezett képviselő a vitában.

 

Gyimesi szerint a jelenlegi, mely már a hetedik leváltási kísérlet az ellenzék részéről a belügyminiszterrel szemben, az eddigi legabszurdabb. Mikulecnak ugyanis azt vetik a szemére, hogy a Joseba nevű őrző-védő szolgálatban, mely a Szent Mihály Kórház őrzésére nyert el egy 220 436 eurós megrendelést, a miniszter testvére, Ján Mikulec az ügyvivő.

 

A Smerrel kapcsolatos valós korrupciós ügyek értéke ugyanakkor milliárd eurókban mérhetők. Gyimesi felszólalásában fel is sorolta az ismert ügyeket, mint amilyen a Lemikon, a Kompa vagy a Gömöri Malom.

 hirdetes_300x300  

 

A Mikuleccal kapcsolatos eset, melyre a bulvármédia hívta fel a figyelmet, ugyanakkor Gyimesi szerint még nem nyert megerősítést, ezért fog ő maga is Mikulec visszahívása ellen szavazni. A vitába még hatan jelentkeztek be szóban. Mikulec visszahívásáról így szerdán szavazhat a parlament.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.