Nyitókép: AP Photo/Michael Sohn

 

Eduard Heger miniszterelnök megköszönte a leköszönő SaS-es miniszterek együttműködését, valamint a fontos és igényes reformok gyakorlatba való átültetését. „Az új miniszteri posztokon biztosított lesz a folytonosság” – tette hozzá a miniszterelnök.

 

Heger szerint az új miniszterek, Rastislav Káčer, Karel Hirman és Viliam Karas kiemelt feladata a jóváhagyott reformok végrehajtása lesz.

 

„Biztos vagyok benne, hogy az első naptól fogva szakmailag és maximálisan kézbe veszik a gyeplőt“

 

  hirdetes_300x300   

– jelentette ki Heger, hozzátéve, hogy az adott problematikákban tájékozott szakemberekről van szó.

 

„Igaz demokrata, aki külföldön és belföldön is hosszú ideig képviselte Szlovákia érdekeit”

 

– jelentette ki Eduard Heger az új külügyminiszterről, Rastislav Káčerről, aki eddig prágai szlovák nagykövetként tevékenykedett.

 

„Remek önéletrajz, nagyszerű karrier, olaj- és gázkitermelést tanult“

 

– mondta a kormányfő az új gazdasági miniszterről, Karol Hirman energetikai elemzőről.

 

„Régóta dolgozik ügyvédként, a nemzetközi jog szakértője“

 

– mutatta be Heger az igazságügyi minisztert, a Szlovák Ügyvédi Kamara eddigi elnökét, Viliam Karast. Hozzátette: a Szlovák Ügyvédi Kamara vezetőjeként Viliam Karas teljes mértékben tájékozott a jelenlegi jogi helyzettel kapcsolatban.

 

Káčer: Gyávaság lenne meghátrálni

 

A külügyminiszteri poszt sok kockázatot rejt magában, de sorsdöntő időszak van, gyávaság lenne meghátrálni – jelentette ki Rastislav Káčer új külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján, miután átvette a tárca vezetését.

 

Mint mondta, Eduard Heger (OĽANO) kormányának kül- és biztonságpolitikája közel áll hozzá. „Társszerzőjének és főtanácsnokának is tartom magam” – jelentette ki. Elmondása szerin t Ivan Korčok exminiszter (SaS-jelölt) kiváló munkát végzett a tárca élén. Kiemelte, hogy nemcsak az elődjéről van szó, hanem a barátjáról is.

 

Hirman: Együtt fogunk küzdeni ezért az országért

 

Amikor válság van, amikor rossz a helyzet, harcolni kell – így kommentálta a gazdasági miniszteri poszt elfogadását Karel Hirman új tárcavezető.

 

„Mindannyian együtt vagyunk egy nagyon nehéz helyzetben, ezt látjuk Európa-szerte. Ez egy globális probléma, szóval mikor, ha nem most kell harcba mennünk, hogy mindannyian együtt elbírjuk ezt a válságot”

 

– mondta Hirman.

 

Az új miniszter szerint olyan korban élünk, amit még soha nem tapasztaltunk. Elutasította, hogy a gazdasági tárca élére kerülése ebben az időszakban politikai öngyilkosság lenne.

 

„Együtt fogunk küzdeni ezért az országért, igen, ez kerül valamibe, hogy mindannyian békében, csendben, a termelés és az életszínvonal megőrzése mellett vészeljük át ezt az időszakot”

 

– összegzett Richard Sulík utódja.

 

Karas: Az igazságszolgáltatásnak megnyugvásra van szüksége

 

Az új igazságügyi miniszter, Viliam Karas nem lát okot a bírósági térkép reformjának leállítására, amennyiben az szervezetileg és technikailag készen áll – közölte röviddel a tisztségbe való kinevezése után.

 

„A jóváhagyott bírósági térkép jelentős beavatkozás után nyerte el jelenlegi formáját” – mutatott rá. A bírósági térkép mellett az egyik prioritása a büntető törvénykönyvek reformja is.

 

„Szisztematikusan kell megoldani a dolgokat, szakmai és tisztességes megbeszélés után a társadalmi spektrumon keresztül“

 

– tette hozzá. Szerinte az igazságszolgáltatásnak megnyugvásra van szüksége, és arra a megerősítésre, hogy az ország tiszteletben tartja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!