Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter felszólította a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának tagjait, hogy a parlament minél előbb kezdjen el ülésezni, és hagyják jóvá Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

 

„Az utolsó öt ország között vagyunk, amelyek még nem ratifikálták. Ez már kezd nagyon rosszul kinézni“

 

– hangsúlyozta a miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

Hozzátette: már felvették vele a kapcsolatot Finnország és Svédország nagykövetségének képviselői, valamint védelmi miniszterei.

 

„Rendkívül fontos, hogy ne hozzunk szégyent hazánkra. Nyissunk meg az ülést és szavazzunk ebben a kérdésben. Valamint katonáink részvételére a Szlovákiában működő szövetségi egységben“

 

– mondta Naď.

 

Rastislav Káčer újonnan kinevezett külügyminiszter szerint ez nem jó névjegy Szlovákia számára. Hangsúlyozta: a ratifikáció kívánatos, hogy mindkét északi ország előreléphessen a NATO-csatlakozás folyamatában. „Fölöslegesen késleltetjük őket, és húzzuk az időt” – tette hozzá Káčer.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter arra számít, hogy a parlament a jövő héten határozatképes lesz.

 

A képviselőknek szerdán második próbálkozásra sem sikerült megnyitniuk rendes parlamenti ülést, ezért kedden (szeptember 20-án) próbálkoznak újra. Az SaS mellett az ellenzéki képviselők sem jelentkeztek be, és a koalíció több tagja is hiányzott.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!