Nyitókép: SITA/Andrea Mezeiová

 

Veronika Remišová, a Za ľudí párt elnöke arra kérte a Nemzeti Tanács tagjait, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és ne ejtsék túszul az állampolgárokat. Mindezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy a parlament 72. ülését másodszorra sem sikerült megnyitni.

 

Remišová kihangsúlyozta, hogy a nép választott képviselői királyi fizetésben részesülnek, és ígéretet tettek arra, hogy csak és kizárólag a Szlovák Köztársaság polgárainak érdekében fognak dolgozni.

 

„Hogyan beszélhetünk a szlovákiai polgárok érdekeiről, ha azért nem fogunk törvényeket elfogadni az emberek megsegítésére, mert egyes képviselők úgy döntöttek, politizálnak és akadályokat gördítenek elénk, vagyis nem dolgoznak?”

 

 hirdetes_400x285  

– tette fel a kérdést Remišová.

 

Ugyanakkor rámutatott, hogy a francia elnöknek is kisebbségi kormánya van, ami megfelelően működik és törvényeket fogadnak el.

 

Remišová felszólította a képviselőket, hogy ébredjenek fel.

 

„A határainkon túl háború dúl, globális infláció van, amivel a világ összes fejlett országa küzd, összeurópai energiaválsággal állunk szemben, amihez hasonló nem volt az Európai Unió megalakulása óta, és ti akadályozzátok a munkát”

 

– címezte megjegyzését a képviselőkhöz.

 

Véleménye szerint a jelenlegi időkben minden politikusnak össze kell fognia, és segítenie kell az embereket a válság túlélésében.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.