Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az Európai Bizottság ma annak megfelelően jár el, amit az EU tagállamai jóváhagytak az EU 7 éves költségvetésének jóváhagyásakor. Az EU ekkor elfogadta a jogállamiság feltételrendszerét, amely segíti a tagállamokat az uniós forrásokkal való visszaélések elleni küzdelemben. Kormányomnak is ez a hosszú távú prioritása, hiszen Szlovákia saját tapasztalatai alapján nagyon jól tudja, mit jelentett az európai pénzek szétlopása az előző kormányok idején – jelentette ki Eduard Heger kormányfő azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság 7,5 milliárd eurós uniós forrást vonna meg Magyarországtól.

 

„Jelenleg nagyon intenzív kommunikáció folyik Magyarország és a Bizottság között egy sor olyan intézkedésről, amely készen áll az uniós források védelmét szolgáló struktúrák megerősítésére, hogy ne kelljen felfüggeszteni a lehívást. Ez a preferált forgatókönyv”

 

– konstatálta Heger, hozzátéve:

 

 hirdetes_810x300  

a Bizottság ezen javaslata nem vétózható meg, végső formájáról az országok minősített többsége dönt majd az egy hónapos időszak lejárta után.

 

A szlovák kormányfő kijelentette, készek támogatni a határidő további két hónappal történő meghosszabbítását, hogy Magyarországnak több ideje maradjon a tárgyalásokra.

 

Az RTVS 5 perc múlva 12 vasárnapi adásában Robert Fico, a Smer elnöke és Boris Kollár (Sme rodina) házelnök is kiállt Magyarország mellett a Bizottság döntése kapcsán.

 

Fico (Smer) és Kollár (Sme rodina) is kiállt Orbán és Magyarország mellett a Bizottság döntése miatt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.