Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Rastislav Káčer külügyminiszter hétfőn New Yorkban az ukrajnai háborúról tárgyalt az EU-s tárcabeli kollégáival, majd a V4-ek szintjén tartott informális találkozón ismertette a szlovák elnökség prioritásait – tájékozatott a szlovák külügyi tárca kommunikációs osztálya.

 

„Megerősítettem Szlovákia külpolitikájának folytonosságát az Ukrajna elleni agresszióval kapcsolatban, és hangsúlyoztam, hogy meg kell őrizni az európai egységet az agresszor elleni küzdelemben, valamint a konfliktus élelmiszer- és energiahatásainak kezelésére irányuló erőfeszítésekben“

 

– mondta Káčer a találkozó után.

 

A informális találkozóra az ENSZ Közgyűlésének 77. New York-i ülésszaka alkalmából került sor, amelynek fő témája az Ukrajna elleni orosz agresszió és annak hatása a globális stabilitásra.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovák diplomácia vezetője kezdeményezte New Yorkban a visegrádi négyek első külügyminiszteri találkozóját is – közölte a külügyminisztérium kommunikációs osztálya. Káčer egy rövid informális találkozón ismertette a szlovák elnökség prioritásait és eseményeit a V4-en belül. Továbbá megerősítette érdeklődését a visegrádi együttműködés belső dinamikájáról és jövőjéről szóló platform létrehozása iránt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!