Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az SaS parlamenti képviselői nem érzik kötve magukat semmilyen megállapodáshoz, aszerint fognak szavazni a parlamenben, hogy az adott javaslat összhangban van-e a párt programjával és hogy előnyös-e az ország számára. Ezt Richard Sulík liberális pártelnök jelentette be kedden, miután sikerült megnyitni a parlamenti ülésnapot.

 

„Megpróbáltunk megegyezni, igyekezetünket eltorzította Igor Matovič (OĽaNO), aki nem is volt ott az ülésen”

 

tette hozzá Sulík azzal, hogy a pénteki (szeptember 16-i) ülésen javaslatokat tettek a koalíciónak. Sürgették a korábbi koalíciós partnereiknek fontos pontok bemutatását is, azzal, hogy majd az SaS eldönti, támogatja-e.

 

Sulík elutasította, hogy az SaS ultimátumot adott volna arra vonatkozóan, hogy csak saját pontjainak jóváhagyása után lépnének tovább.

 hirdetes_300x300  

 

„Semmilyen megállapodást nem regisztrálunk, az egyes pontokról aszerint szavazunk, hogy mi az SaS-programnak megfelelő”

 

tette hozzá.

 

Sulík szavai szerint a parlamenti ülés programpontjai között vannak olyanok, melyeket támogatnának, de sok olyan is, amelyektől csak a „fejüket fogják”. Sulík azt is elismerte, hogy vannak pontok, melyeket ennek ellenére támogathatnának, ha a koalíció cserébe támogatná néhány javaslatukat.

 

Az SaS elnöke megjegyezte, hogy a procedurális javaslatoknál és az ülés programjának megváltoztatásánál megmutatkozott, hogy korábbi koalíciós partnereit nem is érdekli olyan nagyon, hogy megegyezzenek az SaS-szel.

 

Sulík arra is rámutatott, hogy Boris Kollás (Sme rodina) házelnök az ülés elejére besorolta az előrehozott választásokkal kapcsolatos alkotmánymódosító javaslatot. Emlékeztetett, hogy ez a Smer-SD kérése volt. „Tudomásul vesszük, eszerint rendezkedünk be” – húzta alá.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Richard Sulík SaS

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!