Nyitókép: Facebook/Eduard Heger

 

A három legfőbb közjogi méltóság közül tavaly Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság elnöke kereste a legtöbbet. A közhivatalból származó bevétele 147 989 euró volt. Őt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök követi 65 832 eurós bevétellel. Az utolsó a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának (NSZ) elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) 42 900 eurós bevétellel – derült ki a köztisztviselők vagyonnyilatkozataiból, amelyeket a parlament honlapján tettek közzé.

 

Az elnök asszony a közhivatal ellátásából származó bevételen kívül más bevételt nem közölt. Beismert azonban egy bazini családi házat és szántóföldet, valamint egy nyaralót. Az ingó vagyontárgyai között autót és megtakarítást tüntetett fel, és jelzáloghitelről is említést tett. A vagyonnyilatkozat szerint ajándékokat nem fogadott el.

 

A miniszterelnök egyéb bevételt szintén nem közölt. Beismert viszont több ingatlant és bennük való részesedést, például egy pozsonyhidegkúti lakást, illetve egy szántóföldet Halmoson. Emellett feltüntette több kft.-ben való részesedést és jelzáloghitelt is.

 hirdetes_810x300  

 

Kollár több ingatlant is bevallott, például egy házat a thaiföldi Koh Samuin, egy épületet Dubajban, egy nyaralót az ausztriai Bergben, egy lakást Spanyolországban, illetve egy kertes házat a pozsonyi Óvárosban. Az ingóságok között műtárgyakat, óra- és ékszergyűjteményt, pénzt és bankbetéteket, védjegyeket és értékpapírokat tüntetett fel. Emellett részvényei is vannak részvénytársaságokban, üzleti részesedések kft.-ben, mindemellett szerzői jogokkal is rendelkezik. A „kötelezettségek megléte” rovatban pénzügyi garanciákat, valamint kölcsönöket sorolta fel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!