Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Tavaly a kormánytagok közül Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) keresett a legtöbbet 68 523 eurós bevételével. Beismerte egy ivachnófalui családi házban és telekben való részesedését, autót és jelzáloghitelt. Őt követi Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter 63 158 eurós keresettel. Matovič ingatlannal, ingó vagyonnal nem rendelkezik – derül ki a köztisztviselők 2021-es vagyonnyilatkozataiból.

 

Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért és informatizációért felelős miniszter a harmadik a sorrendben 62 888 eurós bevétellel. Ebből 61 775 euró közhivatali funkciójának betöltéséből, 1 113 euró pedig egyéb bevételből származott. A vagyonnyilatkozat szerint beismert egy lakást a pozsonyi Óvárosban és Dévényújfaluban, a belgiumi Etterbeekben és egy nyaralót Pribilinában. Ezenkívül van egy autója, részvényei cégekben és kft.-ben, számlán lévő pénze és jelzáloghitele.

 

Remišovát Štefan Holý (Sme rodina) miniszterelnök-helyettes követi 61 697 eurós bevétellel, aki bevallott egy nagyszombati családi házat, egy újbányai állandó gyepterületet, valamint jelzáloghitelt. Emellett Londonban bérel egy lakást és egy autója is van.

 hirdetes_400x285  

 

Richard Sulík (SaS) volt gazdasági miniszter 60 817 eurót keresett. Van egy lakása a pozsonyi Óvárosban és Pozsonyszőlősön, házrészesedése Aranyosmaróton, autója, cégrészesedések, megtakarítások és jelzáloghitel.

 

A külügyi tárca egykori vezetőjének, Ivan Korčoknak (SaS-jelölt) 57 830 eurós bevétele volt. Bevallott egy lakást garázzsal és egy parkolóhellyel a pozsonyi Nivyn, egy nyaralót Szencen, autót, ingatlanberendezést, festményeket, készpénzt és jelzáloghitelt.

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter 57 181 eurót keresett. A vagyonnyilatkozata szerint van egy lakása Selmecbányán és Rimaszombatban, illetve egy háza Nagyborsán. Két autót és egy jelzáloghitelt is elismert.

 

Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter 56 684 eurós jövedelemmel rendelkezett. Van egy lakása Oroszváron, egy nyaralója és egy telke Zsoltban (Zliechov). Három autót, bútorokat és elektronikai cikkeket, hitelt, számlán lévő pénzeszközöket, valamint készpénzt és jelzáloghitelt is bevallott.

 

A környezetvédelmi tárca vezetője, Ján Budaj (OĽANO) 55 570 eurót keresett tavaly. Van egy háza a pozsonyi Récsén, egy lakása a pozsonyi Óvárosban és egy nyaralója Bakaszenesen (Uhliská).

 

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter jövedelme 55 482 euró volt. Beismert egy házat, telket garázst Dévényújfaluban. Emellett feltüntetett egy motort, házfelszerelést, számlán lévő pénzeszközöket, befektetési alapokat, életbiztosítást és jelzáloghitelt is.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter valamivel kevesebbet, mégpedig 55 383 eurót keresett. Bevallott egy lakást a pozsonyi Óvárosában, telket Illésházán, gyűjtői értékű műtárgyakat, pénzt és betéteket, befektetési aranyat, szerzői jogokat, üzletrészeket kft.-ben és jelzáloghitelt.

 

Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter 55 116 eurót keresett. A vagyonnyilatkozata szerint van egy lakása és egy parkolóhelye Zsolnán, jelzáloghitele és egy bérelt lakása a pozsonyi Óvárosban.

 

Branislav Gröhling (SaS) volt oktatási miniszter jövedelme 54 874 euró volt. A bevallásban feltüntetett egy pozsonyi lakást az Óvárosban, megtakarítást, valamint jelzáloghitelt.

 

Mária Kolíková (SaS) volt igazságügyi miniszter 54 672 eurót keresett. Telekrészesedéssel és nyaralóval rendelkezik Libetbányán, valamint lakással és telekkel a pozsonyi Óvárosában. Beismerte, hogy üzletrésze van egy kft.-ben, valamint pénzügyi forrásai is vannak a bankban.

 

Az utolsó Samuel Vlčan (OĽANO) mezőgazdasági miniszter 44 948 eurós bevétellel. Beismert egy házat a horvátországi Bristben, egy házat, egy kertet és egy jelzáloghitellel terhelt telket Nagybossányban, egy házat és egy éttermet Dévényben. Emellett feltüntetett egy motorcsónakot és üzleti részesedéseket is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!