Nyitókép: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj (illusztráció!)

 

A határellenőrzések bevezetéséről uniós szinten kell tárgyalni  – közölte Zuzana Eliášová belügyi szóvivő, miután Csehország a megnövekedett illegális migráció miatt ideiglenesen visszaállította az ellenőrzéseket a Szlovákiával közös államhatárokon. Eliášová  hozzátette: a pozsonyi belügyminisztérium tiszteletben tartja a csehek döntését.

 

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert cseh kollégája, Vít Rakušan tájékoztatta a határellenőrzés ideiglenes bevezetéséről. A szóvivő szerint Csehország lépése más európai országokra is hatással van. Zuzana Eliášová elmondta:

 

„A migránskérdésben fontos szerepet játszik a schengeni övezet léte. Tény, hogy Szlovákia és Csehország mellett más európai országok is szenvednek az úgynevezett másodlagos migrációtól. Az ide érkezők nem akarnak itt maradni, hiszen számukra ezek az országok csak tranzitországok a migrációs útvonalon.”

 

Csehország csütörtöktől (szeptember 29.) kezdi meg az ellenőrzéseket a Szlovákiával közös államhatár teljes hosszában 27 egykori határátkelőhelyen. Ezek között 17 közúti, hét vasúti és három folyami átkelőhely található. Az akció egyelőre tíz napig tart.

 hirdetes_810x300  

 

Csehország újra bevezeti a határellenőrzéseket a cseh-szlovák határon

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!