Nyitókép: via Globsec.org

 

Szlovákia is része a migrációs problémának, amely folyamatos nyomás alatt tartja a schengeni külső határokat. Az, hogy Csehország, majd Ausztria is újra bevezette a határellenőrzéseket a Szlovákiával közös határszakaszokon, nem kifejezetten a Szlovák Köztársaság ellen irányul – nyilatkozta Rastislav Káčer külügyminiszter.

 

Egyben arról biztosította a polgárokat, hogy a külügyminisztérium kapcsolatban van a környező országok diplomáciai vezetőivel, és ez ügyben a szlovák belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) is „aktív”.

 

Káčer kiemelte: Szlovákia is hajlandó segítséget felajánlani Magyarországnak schengeni határai védelmének javítására. Biztosított afelől is, hogy a belügyminiszterrel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határellenőrzések a lehető legrövidebb ideig tartsanak. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy a Szlovák Köztársaság 100 százalékosan teljesíti kötelezettségeit az Ukrajnával közös schengeni külső határ védelménél.

 hirdetes_810x300  

 

Csehország és Ausztria is bejelentette, hogy ideiglenesen bevezetik a határellenőrzést a Szlovákiával közös határszakaszon. Ennek okaként a megnövekedett illegális migrációs nyomást nevezték meg.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.