Belföld

Taraba ultimátumot adott Sulíknak

Sulík vagy megszavazza az előrehozott választásokat, vagy Tarabáék nem szavaznak Matovič leváltása mellett.

Nyitókép: Facebook

 

Tomáš Taraba független parlamenti képviselő ultimátumot adott az SaS elnökének, Richard Sulíknak, hogy 17:00 óráig nyilvánosan jelentse be, megszavazza-e az előrehozott választásokat. Ha Sulík ezt nem teszi meg, sem Taraba, sem társai nem vesznek részt az Igor Matovič menesztéséről szóló szavazáson.

 

„Ebben az esetben nem veszek részt azon a szavazáson, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter menesztése révén az SaS visszakerüljön a kormányba“

 

– írta Taraba a közösségi oldalán.

 

Ugyanakkor hozzátette, hogy Matovič nem érdemli meg, hogy miniszter legyen, ezért „sem én, sem párttársaim nem fogunk a maradása mellett szavazni“.

 

A Život párt elnöke hangsúlyozta, hogy nem fog sem Matovičnak, sem Sulíknak asszisztálni.

 

„Az SaS párt és képviselői, Branislav Gröhling, Ondrej Dostál, Mária Kolíková és Ivan Korčok egyáltalán nem érdemlik meg, hogy visszatérjenek a kormányba“

 

– jelentette ki Taraba, hozzátéve, hogy az előrehozott választás az egyetlen megoldás, és ehhez hiányoznak nekik az SaS szavazatai.

 

„Az ajánlat világos, és ha Sulík nem tesz eleget neki, akkor egyértelmű, hogy van elég szavazata Matovič visszahívására, vagy nem gondolja komolyan a menesztését”

 

– zárta szavait a képviselő.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket