Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Tízből csaknem hatan (57,3%) úgy gondolják, hogy Eduard Heger kisebbségi kormánya nem fog kitartani, és előrehozott választások lesznek – derült ki az AKO ügynökség felméréséből, amelyet a JOJ televízió számára készítettek.

 

Ezzel ellentétes véleményt, vagyis azt, hogy a jelenlegi kisebbségi kormány kitart, és nem lesznek előrehozott választások, tízből három (30,5%) ember képvisel. A felmérést ezer adatközlő megkérdezésével végezték szeptember 8. és 14. között.

 

A Smer és a Hlas választói nem bíznak a kisebbségi kormányban

 hirdetes_810x300  

 

Leginkább a Hlas-SD (82,8%), a Smer-SD (77,8%) és a Republika (71%) szavazói nem bíznak Eduard Heger (OĽaNO) kisebbségi kormányának stabilitásában. A kisebbségi kormány leginkább a 33 év alatti választók (59,3%) és az 50 év felettiek (több mint 58%) szerint nem fog kitartani.

 

Elsősorban középiskolai végzettségű (58,8%) válaszadókról, valamint a Zsolnai (62,2%), Eperjesi (59,6%), Kassai (59,4%) és a Trencséni kerület (58,6%) lakosairól van szó.

 

Az OĽaNO választói ellentétes véleményen vannak

 

Az ezzel ellentétes véleményt, miszerint a jelenlegi kisebbségi kormány kitart, és nem lesznek előrehozott választások, elsősorban az OĽaNO mozgalom (54%), a KDH (48,5%), a Progresszív Szlovákia (46,7%), a Sme rodina mozgalom (43,5%) és az SaS (42,3%) pártok szavazói támogatják.

 

Elsősorban 34 és 49 év közötti, egyetemi végzettségű válaszadókról van szó, valamint a Pozsonyi, Nagyszombai, Nyitrai és a Besztercebányai kerület lakosairól.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!