Belföld

Novák Katalin Forró Krisztiánnal, a Szövetség-Aliancia elnökével is találkozott Pozsonyban

Forró szerint a Szövetség sikere Szlovákia és Magyarország jó együttműködésének is fontos eleme.

Nyitókép: Forró Krisztián Fb-oldala

 

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnök asszonya első hivatalos szlovákiai látogatása során a Szövetség-Aliancia elnökével is találkozott.

 

Forró Krisztián Magyarország államfőjét a tágyalás során tájékoztatta a 2020-as parlamenti választás után parlamenti érdekképviselet nélkül maradt felvidéki magyar közösség helyzetéről. A pártelnök hangsúlyozta, hogy az a remény, amit a jelenleg hivatalban lévő kormány ambiciózus programja ébresztett a Szlovákióban élő magyarokban, mára szertefoszlott.

 

Forró szerint a Szlovákiában élő magyarok és a többi nemzeti közösség jogállásának rendezése és az általuk lakott déli és keleti régiók felzárkóztatása az egy évvel ezelőtt megalakult magyar Szövetség-Alianciára hárulnak.

 

„Ehhez arra van szükség, hogy az egy hónap múlva sorra kerülő összevont önkormányzati és megyei választásokon a Szövetség megőrizze a bástyáit,“

 

nyilatkozta az egyesült magyar párt elnöke, aki szerint a Szövetség-Aliancia sikere Szlovákia és Magyarország jó együttműködésének is fontos eleme.

 

Szövetség-Aliancia sajtóhír, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket