Nyitókép: Facebook/UK

 

A pénzügyminisztérium pénteken csaknem 17 millió eurót szabadított fel az állami egyetemek számára. A pénz a megnövekedett energiaárak kompenzálására szolgál – tájékoztatott a pénzügyminisztérium sajtóosztálya.

 

A rendelkezésre álló dokumentumok és adatok kiértékelése után a pénzügyminisztérium jóváhagyta az oktatási tárca azon kérését, hogy az állami egyetemek számára költségvetésen felüli forrásokat szabadítsanak fel. A teljes összeg 16 864 182 euró.

 

„Ez az egyik olyan támogató intézkedés, amellyel biztosítható az oktatás megfelelő működése Szlovákiában az energiaválság idején”

 

– közölte a szlovák pénzügyminisztérium.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovák pénzügyminisztérium a múlt héten 30 millió eurót szabadított fel regionális iskolák számára. Ezt követően ezt az összeget az oktatási minisztérium biztosította az iskolafenntartóknak az energiaárak emelkedése miatti működési költségek kiegészítésére. Az oktatási minisztérium honlapján áttekintést tettek közzé arról, hogy az egyes fenntartók milyen pénzügyi forrásokhoz jutnak hozzá.

 

„Összesen 47 millió eurót szabadítottunk fel számukra, amellyel biztosítjuk, hogy az alap-, közép- és felsőoktatási intézményekben az oktatási folyamat ne kerüljön veszélybe a válság idején”

 

– fogalmazott a pénzügyminisztérium.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!