Nyitókép: Michal Svítok/TASR

 

Egyperces néma csenddel emlékeztek a vasárnapi tragikus kimenetelű pozsonyi gázolás öt fiatal áldozatára a Comenius Egyetemen (Univerzita Komenského), valamint a Szlovák Műszaki Egyetemen (Slovenská Technická Unverzita). A baleset három halálos áldozata a Comenius Egyetem hallgatója volt, míg ketten a technikai egyetem első évfolyamos hallgatói voltak.

 

„Közösségünket, de az egész társadalmat is megdöbbenti, hogy [az áldozatok] egy olyan személy arroganciája miatt veszítették életüket, aki viselkedésével sem a tisztesség, sem az etika, de még az erkölcs elvét sem tisztelte. Nem a mi dolgunk ítélkezni felette, ez legyen az állami szervek dolga”

 

– mondta Ivan Kotuliak, a Szlovák Műszaki Egyetem dékánja. Mint hozzátette: azt szeretné, ha ez a tragikus esemény mindenkit emlékeztetne arra, milyen törékeny és értékes az életünk.

 

 hirdetes_810x300  

Mint arról mi is beszámoltunk, vasárnap este egy részeg sofőr egy buszmegállóba csapódott Pozsony belvárosában. A baleset következtében öten meghaltak és többen megsérültek.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.