Segítő kezet ajánl a Szövetség-Aliancia Ján Horecký oktatási miniszternek - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Segítő kezet ajánl a Szövetség-Aliancia Ján Horecký oktatási miniszternek

"A volt oktatási miniszter nem fordított kellő figyelmet a nemzetiségi oktatásra."

Nyitókép: SITA

 

Nem fordított kellő figyelmet a nemzetiségi oktatásra a volt oktatási miniszter, sőt úgy tűnik, hogy az oktatásügy nem tartozik a jelenlegi kormány prioritásai közé – közölte Forró Krisztián, a Szövetség elnöke. Több mint 300 magyar tanítási nyelvű iskola van Szlovákiában, így a Szövetség kiemelt fontosságot tulajdonít a nemzetiségi oktatásnak. Forró Krisztián szerint fontos, hogy milyen körülmények között működnek ezek az intézmények, hiszen ez a szlovákiai magyar közösségre is hatással van.

 

A Szövetség-Aliancia ezért „segítő jobbot” nyújt Ján Horecký újonnan kinevezett oktatási miniszter irányába – ez ügyben találkozót kérvényez a miniszterrel.

 

Forró hozzátette: az oktatásügynek stratégiai gondolkodásra van szüksége, hogy a káoszt felválthassák az átgondolt tervek és a korrekt együttműködés a pedagógusok, az intézmények és a minisztérium között.

SJE Nyílt nap

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. okt. 06. 10:49

és mit vártunk egy keresztény kozervatív beállítottságu pojácátol szerintem is Grohling jobb volt lehet hogy azt sem tudja hogy magyar nzelvu iskolák is vannak itt

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket