Újabb dominó? A felére esett vissza a nyitrai Jaguar autógyár tavalyi nyeresége - Körkép.sk
Károly, Karola
  • HUF: 390.44
  • USD: 1.09
  • -1 °C
  • 4 °C
Belföld

Újabb dominó? A felére esett vissza a nyitrai Jaguar autógyár tavalyi nyeresége

Pedig a forgalom nőtt...

Nyitókép forrása: SITA/Martin Havran

 

Az autóipar évek óta gyengélkedik, és a koronavírus következményeként egyre súlyosabb tünetekben nyilvánul meg. A legfrissebb hírek szerint a Jaguar Land Rover nyitrai üzemének nyeresége a 2021. április 1-jétől 2022. március 31-ig tartó gazdasági évben a felére esett vissza. Az egy évvel korábbi 11,5 millió euró helyett “csak” alig 6 millió eurós nyereséget könyvelt el, ami 48 százalékos zuhanást jelent.

 

A trend már korábban is negatív volt, hiszen a 2019/2020-as gazdasági évben még 13,4 milliós nyereséget realizáltak, ám a zuhanás mértéke most egészen hajmeresztőnek tűnik. Ráadásul a nyereség annak ellenére csökkent, hogy a forgalom a legutóbbi gazdasági évben 8 százalékkal bővült.

 

A cég nyáron jelezte, hogy bővítené a munkaerőállományt és 4500-ra növelné alkalmazottai számát. Kérdés, mennyire lesz ez teljesíthető az energiaválság tükrében…

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. okt. 10. 08:16

a Jaguar Land Rover uzemében 2 tipusú autokat gyártanak a Defendert illetve Discoveryt oktober 3tol a cég átállt 3 muszakra mert eddig nem volt éjszakai muszak ami azt jelenti hogy radikálisan noni fog az autogyártás.2021 áprílisa és 2022 március kozott a cégben beleértve az uzemi szabaságokat is júliusban és decemberben az autogyártás tobb mint csaknem 3 honapot állt alkatrészhiány miatt.2022 áprílisátol eddig beleértve a júliusi uzemi szabadságot 5 hetet állt a cég szintén alkatrészhiány miatt.A fizetésk szeptember elsejétol 10 százalékkal emelkedtek kedves Komjáthy Loránt ezt is tessék leírni necsak a problémákat.A Suzuki esztergomi cégében még ettol is rosszabb a helyzet.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket