Nyitókép: TV Markíza

 

„Az SaS lezárta koalíciós történetét, és az ellenzék részévé vált“ – jelentette ki Juraj Krúpa az ellenzéki SaS-tól a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) c. vitaműsorában, ahol Juraj Šeligával, a Za ľudí alelnökével és Matúš Šutaj Eštokkal (Hlas) vitázott.

 

„Egész Szlovákia és az egész parlament az előrehozott választásokról beszél“

 

– tette hozzá Krúpa. Szerinte a kérdés már csak az, hogy a parlamentben hogy tudnak majd igazodni az előrehozott választások lehetőségéhez, de az SaS hajlandó erről tárgyalni. Arra a kérdésre, hogy az ellenzéki liberálisok mikor szeretnének választásokat, közvetlenül nem válaszolt. Szerinte a koalíció inkább belülről fog felbomlani, hiszen már Boris Kollár is előrehozott választásokról beszél.

 

 hirdetes_810x300  

Juraj Šeliga (Za ľudí) tagadta, hogy koalícióban állt volna Tarabáékkal. Szerinte az előrehozott választás nem lenne jó megoldás, mert az a Smer vagy a Hlas győzelmét hozná. Reméli, hogy Richard Sulík betartja a szavát, és engedi, hogy Eduard Heger kormánya befejezze a kormányzást.

 

A Za ľudí alelnök azt mondta, hogy az Igor Matovič visszahívásával kapcsolatos szavazáson lényegében a kormány esetleges megbuktatása volt a cél, mert Eduard Heger kormányfő azt mondta neki, hogy Matovič esetleges leváltása a kormány bukásához vezethet. „Én Edo Hegert támogattam” – mondta Šeliga.

 

 „Már csak azok, akik a fejükre estek gondolják úgy, hogy Taraba nem tagja a koalíciónak. Az Igor Matovič menesztéséről szóló szavazáskor vegyesek voltak a szavazatok, az egyik ellenzéki, a másik a koalíciós, közte pedig nem volt semmi. Taraba úr felvette a koalíciós mezt ”

 

– mondta a beszélgetésen Matúš Šutaj Eštok (Hlas).

 

Kijelentésével Juraj Krúpa is egyetért. Szerinte egy csendes megegyezésnek vagyunk tanúi Tarabáék és a Sme rodina párt között. A kormány bukásával kapcsolatos esetleges szavazás esetén az SaS tárgyalni fog, és Igor Matovič távozását fogja követelni. Ha a pénzügyminiszter hivatalban marad, a liberálisok támogathatják a kormány megbuktatását.

 

Aktuality.sk, SME, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!