Nyitókép: spravy.rtvs.sk

 

A jelenlegi szlovák kormány a választások óta folyamatosan ki van téve valamilyen válságnak – először a pandémia, majd az energiaválság és az ukrajnai háború. „A legrosszabb időkben kormányzunk” – mondta Michal Šipoš, az OĽaNO parlamenti frakciójának vezetője az RTVS O 5 minút 12 című vitaműsorában.

 

Szerinte a kormány a kezdetektől segít azoknak, akik arra a leginkább rászorulnak, de nem tudnak „segíteni mindenkinek”. Reagált a Smer-SD alelnökének, Juraj Blanárnak a kritikáira. „Az önök koalíciója nem tudja megadni az embereknek azt, amire szükségük van” – mondta Blanár.

 

Blanár szerint a Smer-SD akkor szavazza meg az állami költségvetés módosításának javaslatát, ha a koalíció olyan javaslattal áll elő, amely egyértelműen leírja, hogy milyen módokon segítenének az embereknek. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány által pénteken bemutatott javaslatnak nem volt konkrét szétírása. Šipoš szerint azonban az ellenzék csak „blokkolja a parlamentet és az emberek megsegítését”.

 

  hirdetes_300x300   

A Smer-SD egyébként továbbra is előrehozott választásokat akar kieszközölni. Blanár szerint ez az egyetlen megoldás Szlovákia számára. Šipoš ellenben azzal érvelt, hogy az előrehozott választások csak a smereseknek és a fasisztáknak segítene, másnak nem. Rámutatott, hogy ha a Smer megnyerné a választásokat, az a jelenlegi rendőrségi nyomozások leállítását jelentené, melyekben a Smer képviselői a főszereplők.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!