Nyitókép: Bauer Ildikó Fb-oldala

 

Bauer Ildikó vezetésével a Szövetség-Aliancia megnyerné a komáromi polgármester-választást. Céljuk továbbá, hogy többséget szerezzenek a városi testületben. A párt helyi szervezete bemutatta az október 29-i önkormányzati választások előtt készült választási programját. A terjedelmes, 8 fejezetre bontott javaslatcsomagot az adott területtel foglalkozó képviselőjelöltek ismertették.

 

A Körkép.sk október 12-re polgármesterjelölti vitát szervez Komáromban. A Facebook-oldalunkon élőben közvetített vitában Keszegh Béla jelenlegi polgármester és kihívója, Bauer Ildikó találkozik. Olvasóink szintén küldhetnek kérdéseket.

 

 hirdetes_400x285  
Olvasóink kérdéseit hozzászólásban vagy e-mailben várjuk, esetleg privát üzenetben a Fb-oldalunkon keresztül.

 

A Szövetség-Aliancia komáromi helyi szervezete 2022. október 10-i programbemutatója a helyi PLATZ Galériában került megrendezésre. Az összejövetelen jelen voltak a szervezet képviselőjelöltjei.


Bauer Ildikótól, a Szövetség-Aliancia komáromi
polgármesterjelöltje elmondta, programjuk összeállításánál annak reális megvalósíthatóságát, a szakmaiságot, valamint a város és a lakosok igényeit tartották szem előtt. Ennek érdekében az elmúlt hetekben személyesen látogatták meg Komárom város lakosait, hogy kikérjék véleményüket, és valós képet kapjanak igényeikről.

 

 

A Szövetség-Aliancia komáromi polgármester- és képviselőjelöltjei 8 témakör köré csoportosították választási programjukat az elkövetkező választási ciklusra:

 

Fejlődő Komárom

 

Iván Tamás, a Szövetség-Aliancia helyi szervezetének elnöke ezzel kapcsolatban a megélhetést biztosító jól fizető munkahelyek létrehozásáról, az utak és a járdák folyamatos karbantartásáról, a teherforgalom csökkentéséről szólt. Továbbá a kikötő revitalizálását és a turizmus fejlesztését emelte ki.

 

 

Jól működő Komárom


Szabó Béla képviselőjelölt e területen belül
a közvetlen kapcsolattartást emelte ki, a rendszeres konzultáció lehetőségét, a városi hivatal szervezeti rendjének optimalizálását, az átláthatóságot – a korrupció megelőzését, a város igényeinek kielégítését és központi szerepének erősítését.

 

 

Zöldebb és tisztább Komárom


A parkok karbantartásáról, azok telepítéséről, a fakivágásokról, az elhanyagolt területek revitalizálásáról Farkas Attila, a Szövetség-Aliancia képviselőjelöltje beszélt. Fontosnak tartja a városi kertész és a városi építész alkalmazását. A továbbiakban beszélt a költséghatékony hulladékgazdálkodásról is.

 

 

Egészséges Komárom 

 

Czifra György a minőségi életmód biztosításáról, a városi sportpályák fejlesztéséről, közösségi parkok létesítéséről, a város területét behálózó kerékpárutak kiépítéséről, az élsport támogatásáról szólt, hangsúlyozva a gyermekétkeztetés korszerűsítését.

 

Okos város

 

A téma kapcsán Marcinkó Adrián képviselőjelölt elsősorban a központi irányítású közvilágítást, a digitális ügyfélkaput, a városi informatikai rendszer megfelelő kihasználását emelte ki, hozzátéve, hogy fontosnak tartja a városi újság és a televízió, a weboldal modernizálását is, valamint a Free WIFI hot-spotok kialakítását.

 

Gondoskodó Komárom


Tárnok Magda, a Szövetség-Aliancia színeiben induló képviselőjelölt
fontosnak tartja a bérlakások biztosítását, a szociális intézmények alkalmazottainak megbecsülését, szociális program létrehozását, adaptálva a már működő megoldásokat, a hátrányos helyzetű romák felzárkóztatását, a kisnyugdíjasok és a mélyszegénységben élők helyzetének javítását.

 

 

Élhetőbb Komárom a peremvidékeken is


Komárom peremvidékeinek gondjairól, ami Cserhát, Gadóc, Gyulamajor, Kabátfalu, Kava, Kisizsa, Kis- és Nagyharcsás, Lándor, Őrsújfalu, Pálmajor településeket foglalja magába, Orosz Örs beszélt. Fontosnak tartja a kihelyezett lakossági fórum szervezését, a közbiztonság növelését, az esőben járhatatlan utak mielőbbi felújítását, a kisbusz-járat kabátfalui újraindítását, mozgóbolt működtetését, az őrsújfalui városi rendőrség kihelyezett irodájának működtetését és az orvosi rendelőintézet támogatását.

 

 

Biztonságos Komárom 


Héder Ágnes,
a városi és állami rendőrök hatékony együttműködéséről, a gyalogos járőrözésről, romaszakértők alkalmazásáról, a polgárőrség megszervezéséről, a közvilágítás biztosításáról és a közlekedésbiztonságról szólt.

 

 

A Szövetség-Aliancia komáromi helyi szervezete programbemutatóját követően kérdések hangzottak el a sajtó képviselői részéről, ahol elsőként Király Zsolt, a Körkép főszerkesztője tette fel kérdéseit Bauer Ildikó számára. A kérdés arra irányult, hogy a fent ismertetett nyolc fejezetből álló programjavaslat költségvetését kiszámolták-e mennyibe kerül, megvalósítható-e egyáltalán, elbírja-e maga a város költségvetése, illetve megvalósítása hány évre vonatkozik.

 

 

Bauer Ildikó a Körkép.sk azon kérdésére, miszerint kiszámolták-e, milyen a költségvonzata javaslataiknak, és mi az, ami megvalósítható belőle az elkövetkező négy évben, hangsúlyozta, a programot úgy állították össze, hogy a megvalósíthatóságot szem előtt tartották, és a legtöbb program nem jár akkora költséggel, amit ne bírna el a város. Hozzátette, hogy csapatával hosszú távra terveznek a város vezetésével kapcsolatban, és bízik abban, hogy eredményesek lesznek.

 

Kérdésünkre, hogy milyen minimális képviselőszámmal lennének elégedettek, Bauer Ildikó kifejtette, hogy szeretnék, ha minél több képviselő jutna be a testületbe, mert úgy lehet eredményesen dolgozni, ha a felvázolt programnak teljes támogatottsága van. Elmondása szerint ez a minimálisan elvárt képviselőszám tekintetében egyszerű többséget, azaz a 25 fős testületből legalább 13 mandátum megszerzését jelenti. Bauer kifejtette, hogy szövetségeseket is keresnek a jövőbeli testületi tagokkal.

 

A Körkép.sk a továbbiakban arra volt kíváncsi Komárom polgármesterjelöltjétől, tekintve, hogy Komárom a felvidéki magyarság egyik központi városa, fővárosa, járási székhely, mintaként szolgál más települések számára. A helyi politikai kultúra viszont rendkívül alacsony színvonalon van. Kérdésünkre, hogy tudnak ezen a negatív állapoton változtatni, Bauer Ildikó ezen a területen a képviselők a lakók általi közismertséget és a megfelelő kommunikációt tartja elsődlegesnek.

 

 

A Körkép.sk szerdán, október 12-én polgármesterjelölti vitát szervez. A Facebook-oldalunkon 18.00 órától közvetített élő beszélgetés vendégei Keszegh Béla, Komárom jelenlegi első embere, egyben független polgármesterjelöltje és Bauer Ildikó, a Szövetség-Aliancia polgármesterjelöltje lesznek.

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!