Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Előzetes letartóztatásba kerül Dušan D., aki ittasan vezetve öt ember halálát okozta a pozsonyi Zochová utcában. Erről a Pozsonyi Kerületi Bíróság döntött, amikor részben elfogadta az ügyészi panaszt a Pozsonyi I. Járásíróság múlt heti döntése ellen.

 

Az őrizetbe vételt a bíróság azzal magyarázta, hogy fennáll a veszélye a bűncselekmény ismételt elkövetésének. A Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze szökés veszélye miatt kérte Dušan D. őrizetbe vételét. A kerületi bíróság szenátusának elnöke hangsúlyozta, hogy az őrizetbe vétel nem a vádlott bűnösségére vonatkozó döntés.

 

A Pozsonyi Kerületi Bíróság ezzel megsemmisítette a Pozsonyi I. Járásbíróság vizsgálóbírójának döntését, aki múlt héten megállapította a vád megalapozottságát, de nem látott okot a vádlott őrizetbe vételére.

 hirdetes_810x300  

 

Dušan D. ellen általános veszélyeztetés bűntette miatt indítottak büntetőeljárást. Ha bűnösnek találják, 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre vagy életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat. A vádlott október 2-án, vasárnap késő este ittasan vezetett egy személygépkocsit, amely Pozsony belvárosában a Zochova utcai tömegközlekedési megállóba csapódott. A balesetben öten meghaltak és többen megsérültek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!