Nyitókép: Facebook live, reprofoto

 

Öt helyett már csak négy polgármesterjelöltje van Komáromnak. A mai napon ugyanis a reggeli órákban az eddig független színekben kampányoló Dobi Róbert bejelentette, hogy visszalép a további küzdelmektől Bodoki Peter javára.

 

Döntését azzal indokolta, hogy csak így van esély arra, hogy megakadályozzák, ne Keszegh Béla (független) vagy Bauer Ildikó (Szövetség-Aliancia) nyerjen.

 

Lerántotta a leplet

 hirdetes_300x300  

 

Dobi lépése azért is érdekes, mert döntésének indoklásában lerántotta a leplet korábbi közeli szövetségeséről, a szintén polgármesterjelöltként kampányoló Etheykatz Tímeáról.

 

Dobi lényegében árulással, hazugsággal, ígéretszegéssel vádolta meg Etheykatz Tímeát, akivel együtt kezdték meg a munkát a Nec Arte nevű komáromi civil csoportban.

 

Dobi nyilvánosságra hozta, hogy épp Etheykatz Tímea és társa volt az, aki biztatta Dobit arra, hogy vállalja a polgármesterséget, amitől Dobi ódzkodott.

 

Biztosítva őt arról, hogy támogatni fogják. Majd miután Dobi vállalta a megmérettetést, elmondása szerint januárban kiderült, hogy Etheykatz Tímea is gyűjti az aláírásokat. Dobi ezt átverésnek minősítette.

 

„Január óta kifogásoltam azt a stílust, amit Tímea folytatott. A kampányidőszak nem arra van, hogy sarat dobáljunk az ellenfelekre, hanem hogy bemutassuk programunkat“

 

– fogalmazott Dobi, amivel lényegében alátámasztotta mindazt, amit Etheykatz Tímea a kampányban mindenkivel szemben hosszú hónapok óta művel.

 

Dobi: Etheykatz Tímea felkészületlen és összeférhetetlen

 

Dobi emiatt is döntött úgy, hogy nem léphet vissza Etheykatz javára, szerinte ugyanis a jelölt nincs felkészülve arra, hogy a polgármesteri posztot betöltse.

 

„Nincs meg a kellő tudása. Ő egy magányos harcos. Nincsenek mögötte képviselőjelöltek. Ha megnyerné a választásokat, nem tudom elképzelni, hogy ki fog vele együttműködni“

 

– nyomatékosította visszalépésében Dobi.

 

Mint elmondta, a Körkép.sk által szervezett szerdai polgármesterjelölti vita után találkozott három független jelölt, Bodoki  Peter, Etheykatz Tímea és Dobi Róbert, hogy egyeztessenek a visszalépésekről. Hármójuk közül ugyanis Dobi szerint csak úgy van esélye bárkinek, ha a másik kettő visszalép a javára.

 

 

Dobi ezt megtette a Hlas támogatásával, de nem a Hlas tagjaként induló Bodoki Péter javára. Szerinte ugyanis ő az, aki előtt nyitva állnak a minisztériumok, a parlamenti képviselők és a kormánytagok ajtajai. Etheykatz Tímea nem volt hajlandó a visszalépésre.

 

Komáromban így jelen állás szerint október 29-én Keszegh Béla, Bauer Ildikó, Bodoki Péter és Etheykatz Tímea méretteti meg magát a polgármesteri posztért.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.