Nyitókép: Pixabay/” marcellomigliosi1956” (illusztráció)

 

Az Európai Parlament (EP) csütörtökön felszólította a szlovák kormányt, hogy tegyen érdemi előrelépést az LMBTI+ emberek védelmében. Az elfogadott határozatban azt is kérik, hogy a kormány foglaljon határozott állást a szexuális kisebbség emberi jogainak megsértése ellen.

 

Az állásfoglalás szövege kimondja, hogy az LMBTI+ közösség elleni „pozsonyi gyáva terrorcselekményt” szélsőjobboldali ideológia motiválta. Az állásfoglalás felszólítja a szlovák kormányt, hogy mutasson „valódi eltökéltséget” a szexuális kisebbségek védelmében. Az Európai Parlament ugyanakkor komoly aggodalmának adott hangot a közösséggel szembeni sértő, agresszív és homofób nyelvezet gyakori használata miatt Szlovákiában, beleértve a kormány korábbi és jelenlegi tagjainak viselkedését is.

 

Az Európai Parlament állásfoglalása szerint a tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy az LMBTI+ személyek elleni gyűlölet-bűncselekményeket – beleértve az internetes gyűlöletkeltést is – kivizsgálják, és az elkövetőket felelősségre vonják. Ezenfelül az Európai Uniónak kampányt kell indítania a homofób narratívák leküzdésére, valamint programokat kell finanszíroznia, amelyek elősegítik a lakosság jobboldali szélsőségekkel szembeni ellenálló képességének fejlesztését.

 hirdetes_400x285  

 

A határozatot 447 képviselő támogatta, 78-an ellene szavaztak, 45-en pedig tartózkodtak.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.