Nyitókép: noviny.sk

 

Ha a hétvégén tartották volna a parlamenti választásokat, azt a Smer-SD nyerte volna meg – derül ki a Polis ügynökség felméréséből, melyet a SITA megbízásából készített.

 

A Polis telefonos felmérésében 1013 főt szólítottak meg október 16. és 22. között. Az eredmény szerint Robert Fico pártja 19,3 százalékkal nyerte volna meg a választásokat, a második helyen Peter Pellegrini HLAS-sza futott volna be 18,5 százalékkal, míg a dobogó harmadik helyére az SaS és Richard Sulík állhatott volna fel 10,6 százalékkal.

 

Negyedikként a Progresívne Slovensko jutna be 7,9 százalékkal. A jelenleg legtöbb parlamenti képviselővel rendelkező OĽaNO csak az ötödik helyen jutna be 7,1 százalékkal a Republikával együtt. Utolsóként a Sme rodina jutna be 5 százalékos eredményével.

 

  hirdetes_300x300   

Épp csak lemaradna a parlamenti munkáról a Kotleba-féle ĽSNS (4,8 százalék).

 

A Polis a parlamenti küszöb közelébe mérte a Szövetség-Alianciát is (4,7 százalék), valamint a KDH-t (4,6 százalék).

 

Nem jutna be a parlamentbe az SNS (3,1 százalék), a Dobrá voľba (2,8 százalék), ahogy a Za ľudí (2,3 százalék) sem. A megkérdezettek 1,8 százaléka támogatná a Život-NS-t, 0,4 százalék pedig a Starostovia a nezávislí nevű pártot.

 

A preferenciákat a Polis 51 százalékos részvételi arány mellett számolta ki. A megkérdezettek 33 százaléka még nem tudja, hogy kire szavazna, 16 százalék pedig nem venne részt a választásokon.

 

A felmérés kitért arra is, hogy a megkérdezettek kit tartanak a legmegbízhatóbb politikusnak napjainkban. A legtöbbek számára (27,9 százalék) Peter Pellegrini a leginkább megbízható, őt követi Robert Fico (23,9 %), míg a harmadik helyen Richard Sulík áll (22,4 %)

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!