Nyitókép: Körkép.sk

 

Rég nem látott minőségű és intenzitású, alapjában véve konstruktív választási kampány zajlik Gútán. A városban eddig teljesen szokatlan volt az a merőben új, nyílt, a helyi fejlesztési lehetőségekről világosan, jól érthetően zajló diskurzus.

 

A települést 17 éve ugyanaz a személy vezeti, a város azonban már érezhetően változást akar. Ennek a változásnak a legfőbb képviselője Halász Béla és csapata, akik aprólékosan kidolgozott B-tervükkel kérik a választók bizalmát.

 

 hirdetes_400x285  

 

Halász Béla független polgármesterjelölt és csapata október 25-én a helyi VMK-ban tartotta kampányhajráját. Ott jártunk.

 

A másfél órás, feszített tempóban zajló eseményre közel teltház volt kíváncsi. Magyarok, szlovákok, romák vegyesen. A közönség soraiban több olyan helyi személyiség, városi képviselő is helyet foglalt, akik eddig jellemzően más jelöltek oldalán tűntek fel. Ez is jelzi, hogy Halász Béla kampányának nyelvezete, tartalma, konstruktív üzenetei, a választásokhoz való hozzáállása vonzó nemcsak a város lakosai, hanem a képviselő-testületben ülő személyiségek számára is.

 

A tegnap esti jó hangulatú kampányrendezvény színvonala, kivitelezése, szervezése a Gúta méreténél jóval nagyobb, akár járási szintű városok nívóját is bőven megütötte.

 

 

 

Volt jelöltek bemutatkozása, magyar és szlovák nyelvű kisfilm, és természetesen az elengedhetetlen kulturális betét is. Ez utóbbi keretében felvezetőként a népszerű Rudolf Čeku Čerňanský szórakoztatta a közönséget, majd Borsó Ákos szavalt, az est zárásaként pedig Radics Gigi adott pazar, teltházas koncertet.

 

Érdekesség, hogy  a jelenleg talán legnépszerűbb felvidéki magyar politikus, Gyimesi György, a szlovák parlament magyar nemzetiségű képviselője is Halász Béla támogatására kérte a helyieket videóüzenetében. Konkrétan ezzel az üzenettel:

 

 

Gútán a ma jobbára csak rutinból működő, 17 év alatt kellően megfáradt langyos múlt és az átgondolt program, az új lendület csap össze. Október 29-én Gúta lakossága eldöntheti, hogy bizalmat szavaz-e a konzervatív, lokálpatrióta családapának, aki sikeres vállalkozóvá küzdötte fel magát és tudja, mire van szüksége szülővárosának. A sikerrel szembeni irigységet érdemes ezúttal félretenni. Hogy Gúta is a fejlődés, a siker útjára léphessen.

 

Az október 25-i kampányrendezvény élőben rögzített három kamerás felvétele ITT visszanézhető. A kezdéshez érdemes előretekerni 17.36-ig. Halász Béla polgármesterjelölti beszéde 1:05:05-től kezdődik.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.