Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Zuzana Čaputová államfő arra buzdította az embereket, hogy vegyenek részt a szombati összevont választásokon. Egyúttal rámutatott az önkormányzatok fontosságára, ami a járvány és a migrációs válság idején is megmutatkozott. Úgy véli, az önkormányzatok állnak a legközelebb az állampolgárokhoz. Az elnök asszony ezt azután nyilatkozta, hogy a bazini óvodában leadta voksát.

 

„Az önkormányzatok kiemelt szerepet töltenek be az államigazgatásban, a közügyek szervezésében. Nagy rajongója vagyok az önkormányzatoknak, és úgy gondolom, hogy befolyásuk, jelentőségük és fontosságuk megmutatkozott az elmúlt válságok során“

 

–  jelentette ki az elnök asszony, aki sajnálja, hogy a választásokat némileg beárnyékolják más események.

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte ezeken a választásokon a jelöltek személyes ismerete befolyásolja annak eldöntését, hogy kire adjuk a szavazatunkat.

 

„Talán az a legerősebb érv, ha valakivel hosszú távra visszatekintő tapasztalatunk van, vagy lehetőségünk volt megfigyelni az illető munkáját, személyes integritását, értékeit és képességeit. Én elsősorban ezeket a kritériumokat érvényesítettem“

 

– mondta az államfő.

 

Arra a kérdésre, hogy jó ötlet volt-e összevonni az önkormányzati választásokat a megyei választásokkal, úgy felelt: szeretné megvárni a szakértők véleményét. Szerinte ez jó és hatékony lépés lehet.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!