Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke minden állampolgárt felszólított, hogy éljen jogával és menjen el szavazni. Ezt azután tette, hogy szombaton leadta voksát az összevont önkormányzati és megyei választásokon. Kollár családjával együtt a pozsonyi Škarniclová utcai Milan Hodža Általános Iskolában szavazott.

 

„Minden embert szavazásra szólítok fel. Ez az ő joguk. Tudatosítaniuk kell, hogy a megválasztott emberek irányítják majd az életüket a régiójukban, városukban, falujukban. Így aztán nem panaszkodhatnak“

 

– mondta a parlament elnöke. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy csak este 20.00 óráig lehet szavazni.

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte a szavazás nehezebb, hiszen a választók egy napon választják meg képviselőiket önkormányzati és a megyei szinten is.

 

„Ez az időseknek minden bizonnyal kicsit bonyolultabb lesz. Nekem itt van a majdnem 85 éves édesanyám, akit szintén fel kellett készítenünk arra, hogyan ismerje ki magát a választásokban”

 

– tette hozzá Kollár.

 

A házelnök nagy részvételre számít, nagyobbra, mint korábban. Megjegyezte: az összevont szavazás különösen a megyei választásokat segíti, amelyekre korábban kevesebben reagáltak.

 

„Nagyobb lesz a részvétel, és a politológusok vagy politikai marketingesek, csoportok vagy jelöltek feltételezései vagy előrejelzései nagyon tévesek lehetnek, és nagyot zuhanhatnak. Szóval ez most érdekes lesz“

 

– jelentette ki Kollár.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!