Nyitókép: Körkép.sk

 

Az összevont választások – amikor egy időben szavazunk az önkormányzati és a megyei jelöltekre – lassítják a szavazást a népesebb választási körzetekben.

 

Pozsony II-es számú városrészében, Rózsavölgyben az egyik helyi iskolában kialakított választási helyiségek előtt sorban állnak az emberek, hogy leadhasság szavazatukat. A Körkép.sk helyszínen járt tudósítója elmondta, hogy a választási bizottság tagjainak beszámolója szerint a választás lassabban zajlik, mint általában. Így megnőtt a várakozási idő.

 

Mi azt tapasztaltuk, hogy az egymás melletti három választóhelyiségből kettőben a folyosón sorakoztak az emberek. Pozsonyban nemcsak a városrész és a főváros jelöltjeire lehet szavazni fehér borítékban, ami már eleve két jelöltlistát jelent, hanem megyei szinten is, ami további két jelöltlista (megyefőnök és megyei képviselők), melyek a kék borítékba kerülnek.

 hirdetes_810x300  

 

 

A választási bizottság tagjai érdeklődésünkre elmondták, hogy a választási részvétel hasonló a legutóbbi, öt évvel ezelőtti regionális választásokéhoz.

 

A tumultus elkerülése végett azt javasoljuk olvasóinknak, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a választást.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!