Nyitókép: Körkép.sk

 

Az első összesített eredmények alapján elmondható, hogy a 2022-es összevont helyhatósági és megyei választáson való részvétel elmarad a várakozásoktól. 50 százalék felett csak elvétve találunk választási körzetet.

 

Este 8 órakor bezártak a választási helyiségek, egy-egy körzetben azonban még meghosszabbították a nyitvatartást. A Körkép.sk által a terepen összegyűjtött és összegzett, hangsúlyozzuk, előzetes eredmények alapján a választási részvétel országosan elmarad a várakozásoktól.

 

Mi következik mindebből?

  hirdetes_300x300   

 

A nap folyamán élő hírfolyamban számoltunk be olvasóinknak arról, hogy Felvidék-szerte hogyan alakul a választási részvétel. Komáromból, Dunaszerdahelyről és több más településről konkrét számokkal is jelentkeztünk (egyik helyen sem érte el a részvételi mutató az 50 százalékot).

 

Szlovákia választ: Az ország legtöbb körzetében véget értek az összevont helyhatósági és megyei választások – Percről percre

 

Ha igaznak bizonyulnak az előzetes részinformációk, akkor elmondható, hogy a magyarlakta térség aktivitása vélhetően nem haladta meg a szlovákét. Ez nagyban megnehezíti a magyar jelöltek helyzetét. Tekintettel azonban arra, hogy a regionális választások eredménye főleg az adott személy nevétől, megítélésétől függ, sok helyütt pedig független színekben is indultak magyarok, az összesítéssel mindenképp érdemes megvárnunk a hivatalos eredményeket.

 

Az összevont választások egyik indoka épp az volt, hogy ha egy napon tartják az önkormányzati és a megyei választásokat, akkor magasabb részvétel várható.

 

A részletekkel kapcsoaltban kövessék továbbra is élő hírfolyamunkat.

 

Szlovákia választ: Az ország legtöbb körzetében véget értek az összevont helyhatósági és megyei választások – Percről percre

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!