Nyitókép: Iván Tamás Fb-oldala

 

Komáromban szenvedte el a Szövetség-Aliancia az önkormányzati választások legnagyobb vereségét. A párt polgármesterjelöltje, Bauer Ildikó elbukott, ellenfele, Keszegh Béla (független) több mint 70 százalékos eredménnyel irányíthatja tovább a várost. A végeredmény:

 

Keszegh Béla – 7 121 szavazat

Bauer Ildikó – 1 031 szavazat

Etheykatz Tímea – 836 szavazat

 

A Szövetség-Aliancia ráadásul, mely teljes, 25 fős listát állított a városba, alig három mandátumot szerzett a helyi testületben.

 

A választási vereséget követően felvidéki magyar viszonylatban ritkán látható politikai kultúrát gyakorolva azonnal lemondott Iván Tamás, a párt helyi szervezetének elnöke.

 hirdetes_400x285  

 

Felelős vezető lévén a következő lépés, hogy meg kell vizsgálnunk az okokat, és le kell vonni a tanulságot. Ami elemzés nélkül kimondható, hogy ezt a csapatot én vezettem. A helyi szervezet elnökeként, politikusként kötelességemnek érzem elvállalni az eredményért a felelősséget. Ezúton jelentem be a tisztségről való lemondásomat

 

– fogalmazott Iván.

 

Iván Tamás az MKP-platform tagja, és az MKP-val szorosan együttműködő Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének az elnöke.

 

Hiszem, hogy akkor tudunk felelősen építkezni, ha a kurdarcokat is van merszünk felvállalni. Nem székhez, ranghoz ragaszkodunk, hanem a feladathoz, és ha abban alulteljesítünk, át kell adni a lehetőséget, fejlődni kell. Az önös érdeket felül kell írnia a közösségi érdeknek. Azon leszek, hogy még nagyobb elszántsággal és tudással tudjam szolgálni a felvidéki magyarságot, hiszen számomra közösségünk szolgálata a szívügyem, Komárom városa pedig az otthonom

 

– tette hozzá lemondása indoklásaként a helyi szervezet éléről lemondott elnök.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.