Nyitókép: Körkép.sk

 

Október 31-én tartotta megyei és önkormányzati eredményeinek értékelését a Szövetség-Aliancia. Forró Krisztián, Berényi József, Csenger Tibor és csapata országos szinten a függetlenek után a legsikeresebb politikai pártként hozta be a Szövetséget.

 

A mai sajtótájékoztató előtti elnökségi ülést a Körkép.sk információi szerint mégis veszekedés jellemezte. A problémás személy egyértelműen a vegyespárti Rigó Konrád, aki a jelentős eredmény ellenére megzsarolta Berényit, hogy döntőbíróságra adják annak eldöntését, vajon legitim jelöltként indult-e a választásokon.

 

A toxikus Solymos, Rigó, Mózes

  hirdetes_300x300   

 

Miközben tehát a párt történetének egyik legjobb eredményét szállította, messze túlszárnyalva az előzetes várakozásokat, a két kisebb platformon belül egyesek (konkrétan Solymos, Rigó és Mózes) továbbra sem a magyar közösség sikerében érdekeltek.

 

Megyei választások: Van olyan országos szintű adat, amelyben a pártok közül a Szövetség-Aliancia az első

 

A választók mindenesetre világosan üzentek: az eddigi 42 helyett 54, Berényi József 38 ezer (az öt évvel ezelőtti támogatás közel duplája), Csenger Tibor 35 ezer karikát szerezve várhatóan tovább folytathatják megyei alelnöki munkájukat.

 

Az eredmények számokban

 

Forró Krisztián szerint nem várt eredményt hozott a Szövetség, mely az előzetes elvárásokhoz képest sokkal jobb eredményt ért el. Országosan ez több mint 500 ezer szavazatot jelent a Szövetség megyei és önkormányzati jelöltjeire.

 

Megyei szinten egyéniben összesen: 54 képviselő

Eperjesi megye – további 16 koalíciós képviselő

Zsolna megyében további 11 koalíciós képviselő

263 polgármestere van a Szövetségnek

1700 feletti helyi önkormányzati képviselő

505 ezer leadott szavazat

 

Csoda nem történt, de nagyon szép eredményt értünk el. A jelöltjeink helyt álltak

 

– értékelte Forró.

 

 

A Szövetség megkerülhetetlenné vált a megyékben és a szlovákok partnerként kell, hogy kezeljék majd őket – nyugtázta Forró. A párt keresni fogja a partnereket, hogy céljaik megvalósításához koalíciós partnereket találjanak.

 

Választás 2022: Kétségtelenül jól szerepelt a Szövetség, de vannak figyelmeztető kudarcok is – Gyorselemzés

 

A Most-Híd és az Összefogás-platform egyes politikusai, Rigó Konrád (Most-Híd) és Mózes Szabolcs (Összefogás), akik eddig soha semmilyen választáson nem kaptak bizalmat, mégis tovább folytatják az árokásást.

 

A Most–Híd-platform: Berényi Józsefet nem tartjuk a Szövetség legitim jelöltjének

 

A Berényit támadó Solymos el sem jött

 

Solymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke, aki a választások előtt azt nyilatkozta, hogy Forró Krisztián nem alkalmas a párt irányítására, Berényi indulása pedig csak problémákat okoz, illetve, hogy az emberek nem fogják a Szövetséget támogatni, amit Solymos meg is fog érteni, inkább a bujkálást választotta. Nem volt jelen ugyanis a sajtótájékoztatón. A pártszinten eddig többször bukott Rigó Konrád ellenben köpönyeget váltva most épp a választási eredményt dicséri, miközben az elnökségi ülésen Berényit zsarolta.

 

 

Mózes Szabolcs pedig, akitől a Körkép.sk azt kérdezte, nem fontolgatja-e lemondását amiatt, hogy korábban megkérdőjelezte Berényi indulását, Forrót pedig úgy jellemezte, mint aki nem tud kimászni Berényi mellényzsebéből, arrogáns válaszában visszautasított bármilyen politikai felelősségvállalást saját szavaiért. Érdeklődésünkre, hogy a párt elsöprő eredménye ellenére döntőbírósághoz fordulnak-e Berényi miatt, nem akart válaszolni.

 

Ők lesznek a Szövetség megyei képviselői a következő négy évben

 

A Most-Híd és az Összefogás intrikái brutális politikai vihart készítenek elő

 

Csenger Tiborral, aki a harmadik helyen végzett Nyitra megyében, a Szövetség pedig a megye legerősebb frakciójaként működhet külön interjúval jelentkezünk.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.