Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

November 8-án, kedden 9.00 órakor folytatódik a parlament ülése, amelyet kiberbiztonsági incidens miatt múlt héten meg kellett szakítani – tájékoztatott Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, hozzátéve, hogy az ügyben feljelentést tettek, a rendőrség vizsgálja, hogy kibertámadás történt-e, vagy valaki mulasztást követett el, esetleg szándékosan tette, amit tett.

 

„A feljelentés megtörtént, a rendőrség vizsgálja az ügyet, meglátjuk, szabálysértés történt-e vagy bűncselekmény, és mi lesz a további lépés”

 

– mondta Kollár. Hozzátette: az egyik képviselő okozta az incidenst a kulturális bizottság helyiségében, azt azonban nem akarta elárulni, hogy kormánypárti vagy ellenzéki képviselőről van-e szó.

 

 hirdetes_810x300  

A parlament elnökének elmondása szerint október 27-én, csütörtökön 10.43-kor észlelték, hogy gondok vannak, majd elkezdett összeomlani a belső hálózati rendszer, kéretlen kommunikáció miatti rendkívüli leterhelés következtében. Egyúttal feltette a kérdést, hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen banális dolog miatt leblokkol az egész parlament és maga az ülés.

 

Kollár elutasítja az SaS azon összeesküvés-elméletét, miszerint azért szakadt félbe az ülés, mert a koalíciónak nem volt megfelelő mennyiségű képviselője a szavazáshoz. Szerinte aznap elegendő kormánypárti képviselő volt a parlamentben a javaslatok megszavazásához. „Ezt a feltételezést más párttól vártam volna, nem az SaS-től” – mondta Kollár, hozzátéve, hogy az SaS kifogásolja a parlament blokkolását, de időnként saját maga is ehhez folyamodik.

 

Ami a következő ülést illeti, próbaszavazásokat fognak tartani és ellenőrizni fogják, hogy minden működőképes-e. Ha megkezdődik a rendes szavazás, egy óra után szünetet rendelnek el, mert Kollár szerint rengeteg javaslatról kell szavazni, így a képviselőknek nagyon oda kell figyelniük.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!