Nyitókép: TASR

 

Ján Orosch nagyszombati érsek bocsánatot kért a pozsonyi Vár (Zámocká) utcai kettős gyilkosság áldozatainak hozzátartozóitól. Ezt azután közölte, hogy a médiában nagy port kavart a Nagyszombati Főegyházmegye papjainak címzett körlevele. Mint mondta, szeretné átfogalmaznia dokumentum vezércikkét.

 

„Tekintettel a nagyszombati érsekség papjának címzett, szigorúan belső jellegű dokumentumom által kiváltott reakciókra, közelségemet szeretném kifejezni a pozsonyi Vár utcai áldozatok szülei felé“

 

– áll Orosch közleményében.

 

 hirdetes_300x300  

Durvul a közélet: A nagyszombati érsek túlkapását a rendőrség, a rendőrséget Kollár kritizálta keményen

 

Nagyon sajnálja, hogy nem szándékosan, de fájdalmat okozott az érintett családoknak és a társadalom egy részének. „Nem pásztorlevélként írtam a vezércikket” – védekezett az érsek.

 

„Ismétlem nem nyilvánosan, hanem belsőleg érintett meg az ártatlanság kérdése, hiszen mindannyian bűnösök vagyunk”

 

– tette hozzá.

 

A sajtóértesülések szerint a Nagyszombati Főegyházmegye papjaihoz intézett körlevélben úgy tűnt, hogy Orosch érsek megkérdőjelezi a Vár utcai támadás áldozatainak ártatlanságát. Bár Orosch azt állította, hogy a gyilkosság megérintette őt, és szerinte a gyilkost a gyűlölet fűtötte, elismerte, hogy az „ártatlan áldozatok” kifejezést nem tartja helyesnek. Az áldozatokkal kapcsolatos kérdéseken keresztül közvetetten összefüggésbe hozta a lehetséges kábítószer-függőséget és az erkölcstelen viselkedést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!