Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Személy szerint nem látom, hogy Zuzana Čaputová elnök olyan aktív személy lenne, aki harcolna az ország polgáraiért, és megpróbálná támogatni őket ezekben a nehéz időkben – mondta Peter Pellegrini parlamenti képviselő, a Hlas elnöke azzal kapcsolatban, hogy Čaputová államfőnek ítélték oda a Szabadság-díjat.

 

„Számomra ez egy formális kitüntetésnek tűnik. Én egyetlen olyan alapvető tettet sem láttam tőle, amely hozzájárulna a szabadság védelméhez. Gratulálok neki a díjhoz, de nem hiszem, hogy ezt a kitüntetést valami alapvető cselekedettel kötötték volna össze”

 

– konstatálta Pellegrini.

 

Szabadság-díjat kapott Čaputová Németországban

 hirdetes_300x300  

 

A Hlas elnöke egyúttal azt is kijelentette, hogy elnökként tiszteli az államfőt, de zavarja, hogy akkor, amikor szükség lenne rá, hallgat.

 

„Szeretném, ha többet foglalkozna a hazai problémákkal, és kevesebb ilyen, nem teljesen jelentős kitüntetésnek örvendene“

 

– tette hozzá.

 

A sajtótájékoztatón a Hlas-SD elnöke a népszavazás időpontjával kapcsolatban is nyilatkozott, amelyet az elnök 2023. január 21-re tűzött ki.

 

„Nem hibáztatom a dátum miatt, nincs más lehetősége. A népszavazás időpontja azonban szerencsétlen dátum, mert januárban nehezebb kampányolni”

 

– mondta a képviselő.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.