Nyitókép: SITA

 

A liberális parlamenti képviselők kihúzták szavazókártyáikat, amivel ismét határozatképtelenné tették a törvényhozást.

 

Az SaS szándékosan akasztotta meg a parlamenti ülés menetét, nem tetszett nekik ugyanis, amit a sífelvonókat (is) üzemeltető Boris Kollár (Sme rodina) házelnök művel.

 

„A harmadik olvasatban két, az utolsó pillanatban benyújtott módosító indítvánnyal találkoztunk. Már az önmagában szokatlan, hogy a harmadik olvasatban vita induljon, és hirtelen, bumm, a semmiből benyújtották, hogy legyen 10 százalék a sífelvonók áfája az eddigi 20 helyett. Szép, amivel elvileg egyet is értünk. Csak nagy kár, hogy Boris Kollárnak nincs egy-két étterme vagy valami más, ahol az alacsonyabb áfa szintén jól jönne. Még ha egyet is értünk abban, hogy bizonyos dolgok áfáját ésszerű csökkenteni, semmi esetre sem értünk egyet az ilyen eljárással”

 

 hirdetes_300x300  

– kritizálta az SaS elnöke.

 

Az ideiglenes áfacsökkentés a tervezet szerint jövő év januárjától április végéig lenne érvényben a sífelvonók és víziparkok nyújtotta szolgáltatások áfájára. A javaslatot Miloš Svrček, a Sme Rodina  képviselője nyújtotta be. A párt elnöke Boris Kollár, sípálya tulajdonos.

 

A kihirdetett szünet után kellő számú képviselő prezentált, valószínűleg az SaS képviselői is, így folytatódhatott a szavazási maraton.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!