Nyitókép: Webnoviny-kollázs

 

Még két hét sem telt el azóta, hogy az előrehozott választásokkal és a parlament blokkolásával kapcsolatban eltérő véleményt valló Martin Klus elhagyta az SaS parlamenti klubját és a párt alelnöki posztját, Richard Sulík a keddi szavazás után már úgy véli, Klus azért szavaz a koalícióval, mert cserébe egy „meleg brüsszeli széket“ kap.

 

„Gyanítom, hogy valamiféle választási korrupció is áll majd a háttérben, például valami meleg hely Brüsszelben. Az idő majd megmutatja”

 

– jelentette ki Sulík szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy személy szerint ez egy nagy csalódás számára, és nem számított hasonló magatartásra Klustól.

 

 hirdetes_300x300  

Sulík arról a szavazásról beszélt, amikor a parlamentben megszavazták Krajniak második nyugdíjpillér szabályainak módosítását, melynek során Martin Klus nem csatlakozott a liberálisok obstrukciójához. Ellenkezőleg, bejelentkezett, amivel hozzájárult a parlament határozatképességéhez. Ugyan a szavazásnál tartózkodott, de az ĽSNS négy tagjának köszönhetően elegendő szavazattal átment a változtatás.

 

Klus régóta bírálja az SaS parlamenti obstrukcióját, és nem hajlandó ebben együttműködni. Továbbá azzal a váddal sem ért egyet, hogy az ő álláspontja lehetővé tette a módosítás elfogadását.

 

Klus egyúttal azt is kijelentette, csak abban az esetben hajlandó csatlakozni az obstrukcióhoz, ha törvénysértésről van szó.

 

Klus szerint a „meleg brüsszeli helyet” épp Sulík ajánlotta fel

 

Sulík megjegyzésére a volt külügyi államtitkár a közösségi oldalán reagált. A bebiztosított „brüsszeli meleg hely“ kapcsán azt írta, hogy ez a kijelentés az SaS elnökének szájából nagyon furcsán hangzik, hiszen éppen Sulík volt az, aki nemrég egy választható helyet ígért neki az Európai Parlament jelöltlistáján, „ha abbahagyja jelenlegi ténykedését”.

 

A választási korrupcióval kapcsolatos kijelentések miatt csalódott. Azt állítja, nagy szükség volt arra, hogy ördögszarvat tegyenek rá. Ugyanakkor hozzátette, nem ismeretlen az az ambíciója, miszerint a politika helyett inkább a diplomáciában vagy az európai struktúrákban szeretne tevékenykedni, hiszen erről már az SaS 2021-ben megrendezésre kerülő kongresszusán is beszélt.

 

 „Rendkívül sértőnek és nagyon inkorrektnek tartom, hogy mindezt összekapcsolják a szavazatommal. Végül is Richard Sulík az, aki a legjobban kívánja, hogy ezek az ambícióim megvalósuljanak, hiszen a távozásommal egy olyan helyettes csatlakozna a parlamenthez, aki – feltételezem szerint – az SaS klub hűséges tagja“

 

– írta Klus.

 

Postoj.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!