Nyitókép forrása: RTVS.sk

 

A Soros-hálózat részeként számon tartott balliberális SME napilap közeli munkatársa, Rado Ondřejíček nyíltan konzervatív közéleti személyiségek „üldözésére” szólít fel. A Facebookon közzétett bejegyzésében a konzervatívokat bűnözőknek, fasisztáknak, homofóboknak tartja, és többeket közülük szívesen látna rács mögött.

 

A Štandard és a Postoj szlovák konzervatív lapok is külön cikkben írtak Ondřejíček újbóli túlkapásáról. Legutóbb akkor foglalkoztunk az illetővel, mikor a SME vezető kommentátorával, Peter Tkačenkóval az egyi keresztény énekesnőt gyalázták, olyan szinten, hogy még Iveta Radičová volt exkormányfő is a kamerák előtt tette szóvá a SME főszerkesztőjének a két férfi viselkedését.

 

Ondřejíček most nem a keresztényekre, hanem a konzervatívokra fakadt ki.

 

 hirdetes_300x300  

„Majd akkor hiszem el, hogy ebben az országban tényleg tettek valamit a homofóbia ellen, ha Kuffa Haľkoval a rács mögött fognak beszélgetni a halhatatlanságról, Kuriak a fal túloldalán lévő cellából hallgatózik majd, a börtön ebédlőjében pedig az lesz a téma, hogy hol találjanak helyet Krajniaknak és Gyimesinek, mert a homofób-fasisztáknak fenntartott szárny megtelt a Štandard és a Postoj szerkesztéségének embereivel”

 

írta a Facebookon a SME munkatársa. Úgy véli, hogy ennek a célnak eléréséhez már megvannak a szükséges jogi keretek.

 

Ondřejíček ezzel a poszttal közvetlenül az OĽaNO-s parlamenti képviselőjének, Milan Kuriaknak bejegyzésére reagált, aki a progresszív propaganda mediális cunamijára reagálva a minap azt írta ki a Facebook-ra:

 

„Nyíltan vállalom, hogy homofób vagyok, és nem szégyellem, hogy nálam a CSALÁD apából, anyából és gyerekekből áll”

 

majd hozzátette, hogy sosem fog egyetérteni az „újkori diktatúrával és szélsőséggel” – ezzel nyilvánvalóan a liberális-progresszív körökre gondol, akik a pozsonyi kettős gyilkosságot kihasználva próbálnak politikai pontokat és pozíciókat szerezni.

 

Ondřejíček bejegyzéséből nem derült ki, hogy végül hogyan jutott el Gyimesiig és Krajniakig. Az viszont igaz, hogy mindkét politikus azon kevesek közé tartozik, akik családcentrikus és konzervatív politikát követnek, Gyimesi pedig elég kritikus Zuzana Čaputová államfővel szemben, és korábban igyekezett keresztülvinni egy törvényt, amely a középületekből kitiltotta volna a szivárványos zászlót.

 

A Postoj és a Štandard elleni kirohanás is több mint konkurenciaharc. Ez a két szlovák nyelvű lap még viszonylag ellenáll a progresszív ideológiai nyomásnak (annak ellenére így van, hogy a Postoj erősen ukránpárti és oroszellenes felhanggal foglalkozik a külpotikával).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.