Nyitókép forrása: Facebook/Ministerstvo životného prostredia SR

 

Ján Budaj környezetvédelmi minisztérium szerdán átadta a Környezetvédemi Miniszter Díját. A kitüntetésben azokat a személyeket részesítik, akik a civil szektorban sokat tesznek a környezetvédelemért, vagy akik – és most jön a lényeg – védik a kisebbségi jogokat. Budaj öt személyt tüntetett ki, ebből az egyik személy komoly figyelmet kapott.

 

A díjat átvevők között olyanok voltak, mint Ján Jenčo, a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet igazgatója, Andrej Barát újságíró, Jozef Ridzoň ornitológus vagy Martin Petráš környezetvédő.

 

Az ötödik díjazott pedig egy bi-gender biológiai férfi volt, eredeti nevén Matúš Lenický, aki manapság Matia Lenická néven szerepelteti magát, művésznevén pedig B-Komplexként emlegetik. Az illető zenész és aktivista, aki 2015-től mindkét nemhez tartozónak vallja magát.

 

  hirdetes_300x300   

Budaj neki a következő címen adományozta a díjat: „civil elhivatottságáért, személyes bátorságáért a kisebbségi jogok védelmében”.

 

Lenický/Lenická korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy élesen kritizálta a Za Slušné Slovensko szervezetet, amiért az nem állt ki a Szivárványos Pride felvonulások mellett.

 

Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!